MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
SİYASET

Ekrem İmamoğlu’ndan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

Ekrem İmamoğlu’ndan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması
Paylaş:

 

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soruya İBB Başkanı İmamoğlu, "Günü geldiğinde adaya bir kısım elitler ya da birkaç kişi değil, milletimiz karar verecek. ‘Aday mısınız’ boyutu kirlendi. Bu gerçekten bizi yoruyor.” cevabını verdi.

ANKARA-BHA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, toplantıda İstanbul’daki ve Türkiye Belediyeler Birliği’ndeki faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Bununla birlikte, ülke gündemine dair yaptığı açıklamalar da dikkat çekti.

İmamoğlu, “Bugün itibariyle bu seçimi kazanacak bir iktidar yok” diyerek muhalefetin bu kritik dönemi iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Seçimlerde başarısızlık durumunda sorumluluğun tamamen muhalefetin üzerinde olacağını belirtti ve “Bu seçimi kaybedersek, eksikliklerimizle, hatalarımızla, uyuşmazlıklarımızla biz kaybederiz” ifadelerini kullandı. Muhalefetin güçlü bir stratejiyle halkı ikna etmesi gerektiğini savunan İmamoğlu, ortak akıl ve dayanışma konularının önemine değindi.

“Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesi söz konusu olamaz”

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu’nun, Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişebileceği yönündeki ifadelerine de tepki gösterdi. İmamoğlu, “Sayın Kaboğlu kötü bir başlangıç yaptı, şahsı adına üzüldüm. Anayasa’nın ilk dört maddesi güçlü bir biçimde tariflenmiştir ve bu maddelerin değiştirilmesi söz konusu olamaz” dedi.

Ahmak davası: “Yargıçlara güvenmek istiyorum”

Ayrıca, kendisi hakkında açılan “ahmak” davasıyla ilgili önemli açıklamalar yapan İmamoğlu, ilk mahkeme sürecinin adil olmadığını dile getirdi. İstinaf sürecine dair umudunu koruduğunu belirten İmamoğlu, “Ben yargıçlara güvenmek istiyorum” ifadesini kullandı. Hakimin görev yerinin değiştirilmesinin siyaseten problemli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu davanın adil bir şekilde sonuçlanmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi. tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SİYASET Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.