YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 18-02-2024 07:19

Efsane Vekilin Kızı İyi Parti'den Aday

Efsane Vekilin Kızı İyi Parti'den Aday


17 ve 19. dönemler Muğla Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı olan 1991 yılı seçimlerinde Muğla İli ve Ege Bölgesi tercih birincisi, Türkiye ikincisi olarak seçilen ve memleketi Muğla'ya Seydikemer'de dahil köy kent ayırmadan büyük yatırımlar ve hizmetler getiren, hiçbir ayırım yapmadan yaptığı hizmetlerle her bir hemşehrisinin gönlünde taht kuran  Muzaffer İLHAN'ın kızı AYFER İLHAN ÖÇER,  İYİ PARTİ'NİN milletvekili adayı olarak dikkat çeken isimlerin başında geliyor.
AYFER İLHAN ÖÇER KİMDİR
1970 yılında Nazife ve Muzaffer İLHAN'ın evlatları olarak dünyaya gelmiştir.
Memleketi  MUĞLA Seydikemer'e bağlı Kabaağaç Mahallesidir.
1979-1983 yılları arasında Muğla YSE Müdürü olarak Muğla'mızın tüm köylerine yol, su, elektrik  götüren ve halkın isteği üzerine siyasete giren ve  1983-1995 yılları arasında 17 ve 19. dönemler Muğla Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı olan 1991 yılı seçimlerinde Muğla İli ve Ege Bölgesi tercih birincisi, Türkiye ikincisi olarak seçilen ve memleketi Muğla'ya köy kent ayırmadan büyük yatırımlar ve hizmetler getiren, hiçbir ayırım yapmadan yaptığı hizmetlerle her bir hemşehrisinin gönlünde taht kuran  Muzaffer İLHAN'ın kızı olarak  siyasetin içinde yoğrularak büyümüştür. 
İlk ve orta öğrenimini Muğla Atatürk İlkokulu ve Muğla Merkez Orta Okulunda, lise eğitimini Ankara'da, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde, yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde iş hukuku alanında tamamlamıştır.  
1993 yılında TBMM Kanunlar Kararlar Dairesi Başkanlığı bünyesinde başladığı kamu görevi nedeniyle; denetim ve ihtisas komisyonları ve TBMM Genel Kurulunda yaptığı görevler ile gerekli denetim ve yasama tecrübesine sahip olmuştur. 
Yaklaşık 22 yıl görev yaptığı TBMM'den 2015 yılında istifa ile ayrılmış ve Kanunun öngördüğü yaş şartını yerine getirerek 2019 tarihi itibariyle emekli olmuştur.
2015 yılında doktora çalışmasına esas teşkil etmek üzere başladığı ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi AÖF Sosyoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra yaşam koçluğu ve aile danışmanlığı eğitimlerini de tamamlayarak sosyolog ve aile danışmanı unvanlarına sahip olmuştur.
Aktif siyaset hayatı; 2018 seçimlerinde Muğla milletvekili aday adaylığı ile başlamış ve  2018 yılından buyana İYİ Parti Genel Merkez Hukuk ve Adalet Politikaları Başkan Yardımcısı ve   İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ve Yeni Anayasa Komisyonu Başkanı olarak devam etmektedir.
 Ülkemizde hüküm süren tek adam rejiminin sonlandırılarak yeniden parlamenter sisteme geçiş sürecini gerçekleştirecek olan "İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" üzerine 2021 yılında tamamlanıncaya kadar teori ve mevzuat çalışmaları yapmış, Millet İttifakı (Altılı Masa) Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarına ve TBMM'de gerçekleştirilen "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" toplantılarına katılmış ve metnin yazılması sürecinde çalışmıştır.
 İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. Sınıf öğrencisi olarak üçüncü üniversite eğitimini tamamlamak üzere olan bir öğrencidir.
 Av. Okan ÖÇER ile  evli ve hukuk eğitimi alan üniversite öğrencisi bir kız çocuğu annesidir.

AdminAdmin