MUĞLA
Giriş Tarihi : 06-10-2023 14:44

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Gençlik Orkestrası’nın sunduğu müzik dinletisi ile başladı.

Törenin açılışında konuşan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, “Bu konuşmayı sadece geleceğin diş hekimleri olan sizler için yapıyorum. Konuşmamın ana teması olarak çoğu zaman gözden kaçan ama büyük önem taşıdığını düşündüğüm, “nezaket ve erdemi” seçtim. Nezaket ve üslup sahibi olma meselesini ve erdemi sizlerle istişare etmek istiyorum. Diş Hekimi olma yolculuğunuzda hastalarla, meslektaşlarınızla ve daha geniş anlamda sağlık camiasıyla ilişkilerinizde nezaketin ve erdemin gücünün farkına varmanız çok önemlidir” dedi.

Prof. Dr. Turhan Kaçar sözlerine şöyle devam etti:

“Diş hekimliği sadece teknik uzmanlık değil aynı zamanda şefkat ve empati gerektiren asil bir meslektir. Diş hekimleri olarak hastalarınızın sağlığını ve genel refahını iyileştirme ayrıcalığına sahip olacaksınız. Ancak rolünüzün diş hekimliğinin teknik yönlerinin ötesine geçtiğini unutmamak önemlidir. Hastalarınız size güvenecek ve sağladığınız bakımın kalitesini belirleyecek olan da erdeminizdir.”

“Elbette toplumumuzun da doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımıza karşı nezaketi şiar edinmesi gerektiğini de vurgulamamız gerekiyor. Bu vurgu çok sık yapılmakla birlikte maalesef hakkıyla karşılanmamaktadır. Doktorlar, meslekleri için gerekli bilgi ve becerileri kazanmak için yıllar süren sıkı bir eğitimden geçerler ve deneyim kazanırlar. Doktorlara nezaketle davranmak onların bu emeklerine saygı duymak anlamına gelir. Nezaket; doktorların mesleklerine yaptıkları yatırım ve bağlılık ile toplumun sağlık ve refahına yaptıkları değerli katkıları da takdir etmek anlamına gelir.”

“Sonuç olarak, her birinizi diş hekimi olarak yolculuğunuzda nezaketin ve zarafetin gücünü kucaklamaya davet ediyorum. Sadece tıbbi uzmanlığa sahip değil aynı zamanda şefkat, saygı ve nezaket değerlerini de bünyesinde barındıran şifacılar olmanızı dilerim. Bunu yaparak, yalnızca hastalıkları tedavi etmekle kalmayıp, karşılaştığımız her bireyin refahını ve onurunu da koruyan bir sağlık sistemi yaratabiliriz. Ayrıca, değerli öğretim üyelerimize; eğitime, araştırmaya ve hasta bakımına gösterdiğiniz özveriden dolayı en derin şükranlarımı sunuyorum. Uzmanlığınız ve tutkunuz gelecekteki doktorlarımızın zihinlerini şekillendirecek ve onlara şefkat, empati ve bilimsel titizlik değerlerini aşılayacaktır.”

“Siz öğrencilerimizi bu asil yolculuğa çıktığınız için en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Kendinizi çalışmalarınıza adarken alacağınız dersleri hatırlayın. Araştırma ruhunu benimseyin, mevcut durumu sorgulayın ve yaptığınız her şeyde mükemmellik için çabalayın. Unutmayın ünlü doktor Galenos der ki iyi bir doktor aynı zamanda iyi bir filozoftur. Bu duygu ve düşüncelerle sizlere eğitim hayatınızda yürekten başarılar diliyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından 24 diş hekimi adayı, beyaz önlüklerini giyerek meslek hayatlarına ilk adımlarını attı.

MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesinin ilk diş hekimi adaylarının beyaz önlükleri, törene katılan protokol üyeleri tarafından giydirildi.

AdminAdmin