FETHİYE
Giriş Tarihi : 24-11-2022 14:18

DOĞA DOSTU OKULLAR PROJESİ BAŞLIYOR

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Doğa Dostu Derneği ve Habitat işbirliğiyle hayvan ve doğa sevgisi, ekolojik okuryazarlık ve geri dönüşüm bilincine katkı sunmak amacıyla yürütülecek “Doğa Dostu Okullar” projesinin protokolü geçtiğimiz günlerde imzalandı.

DOĞA DOSTU OKULLAR PROJESİ BAŞLIYOR

 

 

 

 

Gerçekleştirilen proje kapsamında doğa dostu okullar anlayışıyla anaokul, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, öğretmenleri ve velilerinin atık yağların geri dönüşümü, sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavisi hakkında bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında Fethiye Okullar Arası “Doğa Dostu Okullar” Atık Yağ Toplama Kampanyası yapılacak olup;okullara bırakılacak atık yağ kumbarası geri toplama, işleme, raporlama işlemlerinin yapılması sağlanacak.

 

Günümüzde evlerde lavaboya veya klozete dökülen bitkisel atık kızartma yağlarının su ve toprak kirliliğine etkileri ve verdiği zararları önleyebilmek için gerekli olan geri dönüşüm alışkanlığının çocukluk çağlarında kazanılmasının çok önemli olduğu kaydedildi. Bu alışkanlığı kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliğiyle çocukların eğlenceli bir şekilde edinebilmesine hizmet eden atık yağ kampanyası çocukların geri dönüşüm konusunda farkındalık ve alışkanlık kazanmalarını sağlayacak.

 

30 Kasım 2022’de yapılacak Proje Açılış ve Bilgilendirme toplantısı ile öğretmenlere ve çocuklara eğitim verilmesinin yanı sıra atık yağ üreten ebeveynlere de ulaşarak evlerdeki atık yağların toplanması sağlanacak. Proje boyunca her hafta ilçe genelinde 1 okulu alan uzmanları ile ziyaret edilerek geri dönüşüm malzemelerinden resim, heykel, kedi-köpek evi, kuş yuvası-yemliği üretecekleri “Doğadan Sanata Atölyesi” yapılması ve öğrencilere sokak hayvanları bakımı, çevre bilinci kazandırma ve “Doğa Dostu Okul” olmak ile ilgili farkındalık kazandırma çalışmaları yapılacak. Hayvan ve doğa sevgisi, ekolojik okuryazarlık ve geri dönüşüm bilincine hizmet edecek “Doğa Dostu Okullar” projesinin sürdürülebilirliğinin gelecek eğitim-öğretim yıllarında da farklı düzey ve sektörlerden işbirlikleri ile genişleyerek devam etmesi planlanıyor.

 

 

 

 

AdminAdmin