KIZILAY
Giriş Tarihi : 10-07-2023 12:28

Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Kızılay Başkanı: “Fatma Meriç Yılmaz”

Kızılay Olağanüstü Genel Kurul’unda gerçekleşen seçimde şube delegeleri oyları ile Genel Başkan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz oldu.

Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Kızılay Başkanı: “Fatma Meriç Yılmaz”

  Yurdun dört bir yanından gelen Kızılay delegelerinin oy kullandığı Olağanüstü Genel Kurulda, geçerli oyların tamamını alan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Genel Başkan seçildi.

  Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın Genel Başkanı olarak da tarihe geçti.

 

“Kızılay'a Sahip Çıkmak 85 Milyon Olarak Hepimizin Görevidir”

 

  Kurul toplantısına video mesaj ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılay'ın ülkemizin iftihar vesilesi olarak 155 yıldır dünyanın dört bir tarafında insani yardım çalışmaları yürüttüğünü vurguladı.

 

  Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı;

  “Kızılay'ımızın simgesi olan kırmızı hilal herhangi bir sebeple dara düşen tüm mazlum ve mağdurlara umut aşılıyor, yüreklerine inşirah veriyor. Kurumumuz başarılı faaliyetleriyle bir buçuk asrı aşan köklü birikimi, tecrübesi, yetişmiş personeliyle çok önemli bir boşluğu doldurmaktadır. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Kızılay'ımız ilk andan itibaren deprem bölgesinde yerini aldı. Fedakârlık timsali Kızılay personelimiz bir cana daha ulaşmak, bir ihtiyaç sahibinin daha elinden tutmak, afetzedelerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek için gerçekten olağanüstü çaba harcadı. Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz, Kızılay'ın bu gayretlerinin en yakın şahididir.”

 

 

“Bu Emanette Dünyada Yardım Bekleyen İnsanların Umudu Var”

 

  155 yıllık merhamet çınarı Kızılay'ın olağanüstü genel kurulunda bir araya geldiklerini ifade eden Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Biz Kızılaycılar olarak milletimiz için ayağımızı sağlam bastık ve Kimseden taltif beklemeden, kim ne diyor diye bakmadan, yalnızca Allah rızası için iyilik yapmaya, yardıma koşmaya, gece gündüz çalışmaya devam ettik. Gönüllü ordumuzla, çalışanlarımızla nefesimizin yettiği son ana kadar depremzede kardeşlerimizin yanından ayrılmadık. Bugün hala bölgede yaraların sarılması için özverili yol arkadaşlarımız depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyorlar. Bugün de olağanüstü genel kurulumuzla bir bayrak değişimi yapıyoruz. Biz Kızılaycılar olarak biliriz ki bizler hangi görevde olursak olalım Kızılaycılık ruhu bakidir, devam eder. Bizler Kızılay'ı bir kariyer değil, bir emanet olarak görürüz. Kızılay hepimizin emaneti. Bu emanette 155 yılın birikimi, bu kurumdan fayda görmüş öksüzün, yetimin, mazlumun ve muhtacın duası var. Bu emanette bugün ve gelecekte, ülkemizde ve dünyada yardım bekleyen insanların umudu var. Hepimizin önceliği bu emanete sahip çıkmak. Hepimiz biliyoruz ki, ülkemizin dört bir yanında, dünyanın mazlum coğrafyalarında bizi bekleyenler var. Ve bizler, bizi bekleyenlerin gözünü yolda bırakmamaya kararlıyız. Gücümüz yardımseverlerin desteği, ihtiyaç sahiplerinin duasıdır. Buradan bir kez daha gönlü geniş bağışçılarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

 

“Her Biri Hayat Verici Hizmetlerle Kökleşen Bir Buçuk Asırlık İyilik Çınarı Kızılay”

 

  Kızılay'ın iyilik duygusunun bu coğrafyadan başlayarak yoksulların, mağdurların dünyasında adı olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ülkemizin gururu Türk Kızılay'ın, her biri hayat verici hizmetlerle kökleşen bir buçuk asırlık iyilik çınarının, olağanüstü genel kurulunda sizlerle birlikte olmaktan bahtiyarlık duruyorum. Bizim dilimizin dünyada belki de en yaygın bilinen kelimelerinden biri Kızılay'dır. Kızılay'ımızın faaliyeti en evrensel ve milli işlerimiz arasındadır. Türk Kızılay'ın ulaştığı her yerde bayrağındaki ayla Türk bayrağındaki ay sırt sırtadır. Bu bayrağı yurt içinde ve yurt dışında taşıyan her gönüllüye, görevini gönüllülük bilinciyle yapan tüm görevlilere minnettarız. Bu minnettarlığın tarihi Kızılay kadar eskidir” açıklamasında bulundu.

 

  “Kızılay gibi iyilik köprüsü olan, merhamet duygumuzu sosyal bir organizasyona dönüştüren sağlam kurumlar, insanla bağını geleceğe daima daha güçlü taşırlar” diyen Bakan Koca, “Türkiye'de insan kalbine dokunacak başarı hikâyeleri yazmada Kızılay kadar ikinci bir kurum olduğunu düşünmüyorum. Sözlerimin başında merhamet çınarı dediğim Türk Kızılay'ı, bu sefer hayat ağacına benzeteceğim.  Bugünkü görevlendirmeler tıpkı hayat ağacının temsil ettiği gibi bir değişim. Kökler derinleşiyor, dallar bu dünyanın dört bir yanına doğru biraz daha uzuyor ve iyilik yeni meyvelere duruyor.  Sizleri ve sizler gibi “İnsanlık, merhamet üzerine kuruludur” sözünü, dünya görüşü haline getirdiğine yürekten inandığım bütün Kızılay mensuplarını yürekten kutluyorum. Kızılay'ımızın genel kurulu hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin