MUĞLA
Giriş Tarihi : 28-09-2022 11:41

“Bu katliamı durdurun!”

Çimento fabrikasına karşı mücadele eden Muğlalılar, Kılıçdaroğlu’na kendilerine verilen sözleri hatırlattı!

“Bu katliamı durdurun!”

 

 

 

Çimento fabrikasına karşı mücadele eden Muğlalılar, Kılıçdaroğlu’na kendilerine verilen sözleri hatırlattı!

 

Muğla’da kurulması planlanan çimento fabrikasına karşı mücadele sürerken, bölge halkı ve MUÇEP, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Bayır ve Yatağan'ın Deştin mahalleleri arasında 7 bin 751 dönümlük arazide “Muğla Çimento” tarafından yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.

 

11 Eylül günü çimento fabrikası önünde kitlesel protesto eylemi düzenleyen bölge halkı, son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

25 Eylül günü Kılıçdaroğlu'ndan görüşme talep eden Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Menteşe Meclisi ve bölge halkı, Kılıçdaroğlu'nun partisinin İzmir’deki kampında olması ve yoğun programı nedeniyle görüşmeyi İzmir Havalimanı'nda gerçekleştirebildi.

 

“BU KATLİAMI DURDURUN”

Yarım saat süren görüşme sonrası MUÇEP Menteşe Meclisi tarafından görüşmenin detaylarına ilişkin yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun halkın mücadelesine olumlu yaklaştığını belirtildi.

 

Görüşmede, kendilerine verilen sözlerin hatırlatıldığına dikkati çekilen açıklamada, “Görüşmede çimento fabrikası başta olmak üzere Muğla’ya yönelmiş olan ekolojik talanı, bu talanın sebep olduğu, doğayı, insanı, ekonomiyi, kültürü, sağlığı kötü etkileyen hatta katleden saldırıları, bu saldırılara karşı hangi kurumun nerede durduğu ve bu duruşun halk nezdinde nasıl karşılık bulduğu üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Verilen sözleri hatırlattık. Bu hususta samimiyetle yanımızda duran, bu talanları doğa ve insanlar adına savunmak isteyen kurumların türlü gerekçelerle ve yollarla bu katliamı durdurabileceğini vurguladık.” denildi.

 

“DOĞA VE İNSAN MESELESİNİN PARTİ FALAN DİNLEMEMESİ GEREK”

Açıklamada ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun konuya oldukça samimi yaklaştığı ve görüşmenin olumlu geçtiği belirtilerek, “Bizlere mücadelemiz ve emeklerimiz adına teşekkür etti. Doğa ve insan meselesinin parti falan dinlememesi gerektiğini, bunların çok çok üzerinde bir mücadele olduğunu, herkesin amasız fakatsız ekoloji mücadelelerini desteklemesi gerektiğini söyledi. Bizlerin kaygılarını, dertlerini ve isteklerini çok iyi anladığını belirtti. Kendisine tekrar teşekkür ettik.” ifadelerine yer verildi.

 

CHP’Lİ BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPMIŞLARDI

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasında kurulması planlanan çimento fabrikasına verilen ruhsatın iptali için çevreciler ve köylüler, 15 Haziran ve 7 Temmuz tarihlerinde CHP’li Menteşe Belediyesi önünde oturma eyle yapmış, "Ruhsatı iptal et" şeklinde slogan atmışlardı.

AdminAdmin