BİYOGRAFİ
Giriş Tarihi : 02-03-2023 14:50

BODRUM’DA KAÇAK YAPILAŞMA İLE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRÜYOR

BODRUM’DA KAÇAK YAPILAŞMA İLE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRÜYOR

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından 2019 yılından bu yana ilçe genelinde yürütülen kaçak yapılaşma ile mücadele çalışmaları sürüyor.

2019 yılında başlatılan kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği kapsamında bugüne kadar 796 yapının yıkımı yapılırken 4 bin 84 yapıda mühürleme işlemi uygulandı. Yasal sürçleri tamamlanan kaçak yapılar belirlenen plan dahilinde yıkılırken tebligatlara uyan çok sayıda mal sahibi ise yıkımı kendisi yapıyor.

Kaçak yapılaşmayla ilgili tüm yasal işlemler, (tespit, mühürleme, yüksek para cezaları, yıkım kararları, suç duyurusu, yıkım) Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle uygulanırken ruhsatsız ve kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek için Bodrum Belediyesi son olarak ilçedeki beton firmalarına “ruhsat alınmayan inşaatlara beton verilmemesi” konusunda tebliğde bulunmuştu.

Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri son olarak Ortakent Mahallesi Kemer Mevkiinde, “doğal karakteri korunacak alan” içinde ruhsatsız ve kaçak olarak inşa edilen 6 Blok yapının 2’sinde yıkım işlemi uyguladı.   

Belediye ekiplerince tüm tespitleri, mühürleme işlemleri ve gerekli yasal süreci tamamlanan kaçak ve ruhsatız yapının yıkımı sırasında ekiplere engel olmaya çalışan imalat sorumluları Belediye Hizmet Binasına da gelerek eylemlerini sürdürmeye kalktı.

            

Kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek için çalışmaların kararlılıkla süreceğini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Özellikle son bir yılda imar affı beklentisiyle artan kaçak yapılaşma ile yaşanan tahrifatı engellemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca doğal karakteri korunacak ve tarımsal alanların yasadışı parsellenerek kooperatif hissesi şeklinde satışıyla kaçak yapılaşma teşvik edilmektedir. Belediye olarak mevcut yasalar çerçevesinde, Bodrum için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

AdminAdmin