MİLAS
Giriş Tarihi : 06-10-2023 14:25

BAŞKAN TOKAT: “TAMİRAT VE İMALATLARIMIZIN ÇOĞU GEÇİCİ”

BAŞKAN TOKAT: “TAMİRAT VE İMALATLARIMIZIN ÇOĞU GEÇİCİ”

BAŞKAN TOKAT: “TAMİRAT VE İMALATLARIMIZIN ÇOĞU GEÇİCİ”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçe genelinde yürütülen doğalgaz çalışmaları nedeniyle zarar gören yollardaki tamirat çalışmalarında inceleme yaptı. Cumhuriyet Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar sırasında açıklama yapan Başkan Tokat, “Şu andaki öncelikli amacımız vatandaşımızı tozdan ve çamur derdinden kurtarmak. Önümüzdeki yıl testler nedeniyle asfalt yeniden kazılacak, tamirat yapılan yerler ve kentimizin üst yapısı tarafımızca yenilenecek.” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat beraberinde Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Talat Erol, Özel Kalem Müdürü H. Arda Varol, Fen İşleri Müdürü Okan Koban ile Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilen çalışmaları inceledi.

Doğalgaz çalışmalarının ardından zarar gören üst yapının onarımı için yürütülen çalışmaları inceleyen Başkan Tokat, sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede; 5 ekibin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki cadde ve sokaklarda tadilat ve imalat çalışması yaptığını söyledi. Mahallede şimdiye kadar 20 bin metrekare civarında çalışma yapıldığını söyleyen Başkan Tokat, diğer ekiplerin de İsmetpaşa Mahallesi Cumartesi Pazar Yeri çevresindeki cadde ve sokaklarda çalışma yaptığını dile getirdi. Başkan Tokat, “Asfalt ve sıcak asfalt olan yollardaki tamirat çalışmalarımızı da ayrı bir ekibimizle sürdürüyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki çalışmalarımızın ardından ekiplerimizi Emek Mahallesi’ne yönlendireceğiz. Akabinde Beçin Karayolları bölgesine geçeceğiz. Oradan da 1,5 kilometrelik açılan yeni doğalgaz hattını kapatacağız. Daha sonra Sanayi Caddesi ve Bademlik Caddesi’nde yapılacak büyük çalışmalar var. Sanayi Caddesi’ndeki çalışmaları bölgedeki trafik yoğunluğu nedeniyle hafta sonu yapmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

 

BAŞKAN TOKAT: “TESTİ BEKLEMEDİK”

Başkan Tokat, “Doğalgaz çalışmalarına bağlı olarak vatandaşlarımızın yoğun olarak sıkıntı yaşadığını biz de görmekteyiz. Daha önce planlanan çalışma programı kapsamında doğalgaz firmasının döşeme çalışmalarını tamamlayıp, kutularını koyup, testlerini tamamlayıp, yolu bize teslim ettikten sonra ancak bizim tamirat çalışmalarına girebileceğimizi size aktarmıştık. Sürecin bu şekilde ilerlemesi gerekiyor. Ancak bu süreç, değişik sebeplerden ötürü ya gecikiyor ya da vatandaşlarımızın daha fazla sıkıntı çekmesine neden oluyordu. Ancak test çalışmasını beklemeden, doğalgaz firması döşeme işini tamamlayıp üstünü örttükten sonra biz hemen tamirat çalışmasına girmeye karar verdik ve bunu bu şekilde uyguluyoruz.” dedi.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN SIKINTI ÇEKMEMESİNİ İSTİYORUZ”


 

Gerçekleştirilen bu uygulamanın daha fazla masrafa neden olacağını dile getiren Başkan Tokat, “Ancak vatandaşlarımızın çok sıkıntı çekmemesini istiyoruz. Bunu bazı bölgelerde tamirat bazı bölgelerde de imalat olarak yapıyoruz. Bu yaptığımız tamirat ve asfalt yenilemeleri geçici. Önümüzdeki yıl testler nedeniyle asfalt yeniden kazılacak, tamirat yapılan yerler ve kentimizin üst yapısı tarafımızca yenilenecek. Ancak şu andaki öncelikli amacımız vatandaşımızı tozdan ve çamur derdinden kurtarmak. En kısa zamanda sıkıntıları bertaraf etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin