MARMARİS
Giriş Tarihi : 27-07-2023 22:13

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi Marmaris turizmine büyük katkı sunacak

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi Marmaris turizmine büyük katkı sunacak

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi Marmaris turizmine büyük katkı sunacak

Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi, devre mülk sektöründe Sinpaş güvencesiyle fark yaratıyor. Marmaris’te denize sıfır özel bir koyda yer alan proje, bölgeyi 4 mevsim canlı tutacak ve sürdürülebilir kaynaklar kullanarak bölgenin korunmasına da katkı sağlayacak.

Marmaris’in cennet köşelerinden İçmeler, son yıllarda giderek daha fazla adından söz ettiriyor. Bölgede, yaklaşık 2 bin yıl öncesine dayanan son derece değerli termal şifalı su kaynakları bulunuyor. Doğayla baş başa olmak isteyen tatilci ve gezginlerin rotalarında ilk sıralarda yer alan Marmaris, kadim yıllardan bu yana bilinen şifalı sularıyla kış turizmini canlandırıyor. Bu bağlamda Sinpaş güvencesi ve Kızılbük GYO uzmanlığıyla hayata geçirilen ve Türkiye’nin en önemli turizm yatırımlarından biri olan Kızılbük Thermal Wellness Resort otel ve devre mülk projesi ile ise 4 mevsim bölge turizmine katkı sağlanması hedefleniyor.

“Sürdürülebilir kaynaklar kullanarak Marmaris’in geleceğine katkı sağlayacağız”

Bölgedeki büyük turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için projeye başladıklarını belirten Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, “Projemizle Marmaris’te turizm ve devre mülk sektörünün gelişmesine öncü olmayı umuyoruz. Bizim için yalnızca karlı projeler üretmek değil, yatırım yaptığımız bölgenin korunması ve geleceği de önemli. Kızılbük Thermal Wellness Resort projemizde sürdürülebilir kaynaklar kullanarak Marmaris’in geleceğine katkı sağlayacak önemli adımlar atıyoruz. Birkaç örnek vermem gerekirse; tesisimizin ısıtma ve soğutma işlemi yeni teknolojik yatırımlarla minimum enerji gereksinimiyle yapılacak. Bu sayede fosil yakıt kullanımı da söz konusu olmayacak. Kuracağımız arıtma tesisinde arıtılan su geri dönüşüm ile peyzaj sulamada kullanılacak. Bölge şartlarına en uygun şekilde yapacağımız ısı yalıtımıyla ısı kayıplarını minimuma indirerek maksimum düzeyde enerji verimliliği sağlayacağız” dedi.

Mahmut Sefa Çelik: “Marmaris’in 4 mevsimi de eşsiz güzellikte”

Marmaris’in; deniz, güneş, kum ile özdeşleşen turizm anlayışından daha ileri seviyelerde olmayı hak eden güzelliklere sahip olduğunun altını çizen Mahmut Sefa Çelik şöyle konuştu: “Marmaris’in çok da bilinmeyen şifalı termal suları da bunlardan biri. Marmaris’in her mevsimi eşsiz güzellikte. Bu bölgede yatırımların artmasını ve Marmaris’in binlerce yıldır bilinen şifalı termal kaynaklarını öne çıkaran tesislerin yaygınlaşmasını istiyoruz. On binlerce yatağa ev sahipliği yapan Marmaris’in turizm sezonunun 6 ayla kısıtlı olmaması gerek.”

“Kızılbük Thermal Wellness Resort satış rekorları kırıyor”

Projenin haksız engellemelere maruz kaldığını ancak yakın zamanda ÇED Raporunu alarak inşaata devam edildiğini vurgulayan Mahmut Sefa Çelik, “Bu yıl açmayı planladığımız tesisimizde maalesef bölge halkını temsil etmeyen küçük bir grubun haksız provokasyonları nedeniyle erteleme yaşandı. Dolayısıyla bu gecikme yalnızca biz ve yatırımcılarımızın değil Marmaris ve turizmin kaybı oldu. Ancak biz engellere takılmadan tüm hızımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karşılaştığımız tüm haksız engellere rağmen satış rekorları kıran projemizle piyasadaki devre mülk algısını Sinpaş güveniyle değiştirmekten dolayı da mutluyuz” dedi.

AdminAdmin