FETHİYE
Giriş Tarihi : 19-10-2023 11:52

MUHTARLAR GÜNÜ FETHİYE’DE DE KUTLANDI

MUHTARLAR GÜNÜ FETHİYE’DE DE KUTLANDI

MUHTARLAR GÜNÜ FETHİYE’DE DE KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Fethiye’de de tören düzenlendi. Fethiye Kaymakamlık Atatürk Anıtı önünde düzenlenen muhtarlar günü çelenk sunma törenine Fethiye’deki tüm muhtarların yanı sıra yoğun katılım oldu. Törende konuşan Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü “19 Ekim Muhtarlar gününü armağan eden ve muhtarlara değer veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.
19 Ekim Muhtarlar günü Fethiye’de de törenle kutlandı. Fethiye Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Musfafa Çiçek, Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, FTSO Başkanı Osman Çıralı, AK Parti İlçe Başkanı Turhan Kovancı, , MHP İlçe Başkanı Osman Cura, İyi Parti İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, Zafer Partisi İlçe Başkanı Umut Hepdizdar, daire amirleri, muhtarlar ve diğer yetkililer katıldı. Törende Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü Atatürk anıtına iki muhtar ile birlikte çelenk sunarken ardından Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz ruhuna bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. Törende günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, “Filistin’e saldıran İsrail hükümetini kınıyorum. Muhtarlığın kuruluş tarihi 1829 yılıdır. Muhtarlık 1829 yılından bu yana devam etmektedir. Muhtarlarımız vatandaşlarımıza gece-gündüz sorunlarına özverili şekilde koşarak, çözmeye çalışmaktadır. 19 Ekim Muhtarlar gününü tüm muhtarlara armağan eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı.


 PROTOKOL ZİYARETTE BULUNDU
Fethiye Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk koyma töreninin ardından Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve beraberinde protokol üyeleri ile birlikte Fethiye Muhtarlar Derneği binasına giderek başkan Niyazi Canözü ve diğer mahalle muhtarlarının günlerini kutladılar. Yaklaşık 20 dakika süren ziyaretin ardından kalabalık ekip toplu fotoğraf çektirdi.


KAHVALTI DÜZENLEDİ
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Fethiye’deki 41 mahalle muhtarı için Adress Cafe  Restoran’ta kahvaltı gerçekleştirdi. Kahvaltıda muhtarlara bir konuşma yapan Kaymakam Ertaş,” Halk ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi gören muhtarlarımızın, yaşadıkları sorunların konuşulması ve bu sorunlarına çözüm üretilmesi düşüncesiyle ülkemizde ilk muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü,  2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ''Muhtarlar Günü'' olarak ilan edilmiştir. Doğrudan demokrasinin temsilcisi, halkın ilk talep ve şikâyet makamı olan ve bulunduğu mahallede devletimizi temsil eden muhtarlarımız; vatandaşların taleplerini, sorunlarını yetkili makamlara ileterek, talep ve beklentilerin yerine getirilmesi yolunda ve kamu hizmetlerinin en hızlı şekilde mahalle halkına ulaşmasında etkin bir rol oynamaktadırlar. Bu vesileyle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi demokrasinin temel taşı olan siz muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü”nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.” Diye konuştu.

AdminAdmin