GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-09-2022 13:12

Adli Yıl törenle açıldı

Temmuz ayı itibariyle başlayan Adli Tatil sona erdi. Adli Yıl açılışı dolayısıyla Fethiye Adliyesi’nde tören düzenlendi.

Adli Yıl törenle açıldı

 

 

 

Temmuz ayı itibariyle başlayan Adli Tatil sona erdi. Adli Yıl açılışı dolayısıyla Fethiye Adliyesi’nde tören düzenlendi.

 

Açılış töreninde ilk olarak Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı ve Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Avukat Volkan Yuluk tarafından Adliye içerisindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Düzenlenen programa Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Çiçek, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı SG Binbaşı Erdal Kıreker, diğer yetkililer, hakimler, savcılar, avukatlar ve Adliye personeli katıldı.

 

Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. Programın devamında Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Avukat Volkan Yuluk, Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir Ungan ve Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı birer konuşma yaptılar.

 

İlk olarak konuşan Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Avukat Volkan Yuluk, “Adliyelerde ki tüm zorlu koşullara rağmen adalet gerçekleşsin, hak yerini bulsun diye fedakarca görev yapan hakim, savcı ve avukat meslektaşlarım; 2022-2023 adli yılını yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve avukat mesleğinin artık yapısal bir hale gelmiş sorunlarına dair kaygılarla karşılaşıyoruz. Zira Adli yıl, mesleğimize ve avukatlara karşı yapılan saldırıların hız kesmeden devam ettiği, tüm yanlışlarına rağmen kurulan numaralı baroların eşitsiz şekilde desteklendiği, hak ihlallerinin kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının inanılmaz boyutlara ulaştığı, yoksulluğun derinleştiği bir iklimde başlamaktadır” dedi.  

 

Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir Ungan konuşmasında, “Yargı, devletin anaerklerinde biridir. Yargı erkini kullanan mahkemeler ise, devlet adına değil, millet adına karar verirler ve mahkemelerden beklenen yegane şey ise, adalettir” şeklinde ifadeler kullandı.

 

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, “Demokratik hukuk devletlerinde öngörülebilirlik, hesap verilebilirlik ve şeffaflık kamu hizmetlerinin vazgeçilmez birer unsuru haline gelmiştir” diye konuştu.  

 

AdminAdmin