MİLAS
Giriş Tarihi : 30-08-2023 15:55

30 Ağustos Zafer Bayramı Milas Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı Milas Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı Milas Kutlamaları

Büyük Zaferimizin 101’inci yılında ‘30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’ ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101’inci yıldönümü kutlama töreni, bugün saat 9.30’da Atapark’ta, Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı.

 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından saat 10’da Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin makamında tebrikler kabul edildi. Daha sonra ise yeniden kutlama töreni alanına geçildi.

Saat 10.30’dan itibaren Atapark’ta devam eden kutlama programı; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın vatandaşların bayramını kutlamaları ile başladı.

İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımızın göndere çekilmesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Üsteğmen Murat Kotil tarafından yapıldı.

 

 

Onurunu Ve Gururunu Yaşıyoruz

 

Kotil’in konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

“Bugün, mazisi kahramanlıklarla dolu yüce Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun, aziz vatanımızı işgal eden düşmanlara karşı, tüm imkânsızlıklara rağmen; ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı 30 Ağustos Zaferi’nin 101’inci yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

30 Ağustos, Mustafa Kemal Paşa’nın liderliğinde “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla şahlanan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır.

 

 

Anadolu İlelebet Bir Türk Yurdu Olarak Tescil Edilmiştir

İstiklalini kendi azim ve kararının kurtaracağına inanan aziz milletimizin desteği ile Türk ordusunun 26 Ağustos 1922 sabahı işgal kuvvetlerine yönelik başlattığı taarruz, Türk milletinin kararlılığının, mücadele azminin ve hür yaşama iradesinin açık bir delilidir. Bu zafer ile Türk ulusu son sözünü söylemiş, Anadolu ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil edilmiştir.

 

 

Türk Milletinin Kendi Topraklarında Asla Yenilmeyeceğinin Tüm Dünyaya İlanı Olmuştur

Bu büyük zafer ile milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu damarındaki asil kanın verdiği güç ile tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömüleceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. Cumhuriyetin ilanı ile taçlanan bu muhteşem sonuç; Türk milletinin kendi topraklarında asla yenilmeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur.

 

 

Üstün Vazife Anlayışıyla Görevini Yerine Getirmeye Devam Etmektedir

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 101 yıl önce, cereyan eden büyük zaferden hemen sonra Türk halkına şu mesajı iletmiştir;

“Büyük ve asil Türk milleti;

Batı cephesinde 26 Ağustos’tan beri başlayan taarruz harekâtımız Afyonkarahisar-Altıntaş-Dumlupınar arasında büyük bir meydan muharebesi halinde beş gün, beş gece devam etti. Türk ordularının üstün kahramanlığı ve Allah’ın yardımıyla zafer gerçekleşti.

Zalim ve mağrur düşman ordusunun temel varlığı akıllara dehşet verecek bir kesinlikle yok edildi. En büyük komutanından en genç erine kadar ordularımıza hâkim olan fikir, milletin gösterdiği vazife uğrunda şehit olmaktır. Bunu muharebe meydanlarında yakından görerek büyük milletimize haber veriyorum… Milletimizin geleceği emindir, zaferi ordularımızın kazanması kesindir.”

Zaferi 30 ağustos Zaferi, sadece askeri bir başarıdan ziyade muazzam bir gönül seferberliğinin marifeti, hayranlık duyulan bir mazinin ihtişam yadigârıdır.

 

 

Bu Topraklar Bir Kez Vatan Edilmiş, Asla Kaybedilmeyecektir

İki bin yıllık ordu geleneğine sahip, Orta Asya’dan Anadolu’ya, Akdeniz’e, Rumeli’ye coșup sellercesine akan, gücünü Türk ulusunun sevgi ve desteğinden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri şehit olmaya her zamankinden daha isteklidir. Atamız ve silah arkadaşlarından aldığı ilhamla aziz vatan toprağının hudut boylarında, üs bölgelerinde, karakollarında, semalarında, mavi vatanda, harekat bölgelerinde ve uluslararası barışı korumak maksadıyla dünyanın bir çok yerinde özveri ve üstün vazife anlayışıyla görevini yerine getirmeye devam etmektedir.

Büyük Taarruz’un, Dumlupınar’ın rövanşını almak, tarihi hesaplaşmaları tekraren görmek için fırsat kollayan husumet ve hiyanet cephesine karşı asla taviz verilmeyecektir. Bu topraklar bir kez vatan edilmiş, asla kaybedilmeyecektir.

 

 

Destansı Mücadele Ruhuna Bugünde Sahibiz

Altını çizmek isterim ki, millet olarak bundan 101 yıl önce Dumlupınar’da aziz şehitlerimizin kutsal kanlarını akıtarak vermiş oldukları destansı mücadele ruhuna bugünde sahibiz.

30 Ağustos deyince; gözleri hasretle yaşarmayan, göğüsleri gururla kabarmayan, yürekleri dikkat coşkuyla çarpmayanlara edilmesi bir vatan görevi haline gelmiş bulunmaktadır.

Asla unutulmamalıdır ki! 15 Temmuz menfur darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda “Büyük Taarruz” ruhunun ne kadar diri olduğunun en güzel göstergesi ve kanıtıdır.

 

 

Nişan Olarak Sonsuza Kadar Mutlaka Yaşatılacaktır

Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatanımızın dünyaya bağımsızlığının varlığı ve ettirildiği anlamlı zaferin yıl dönümünde, başta Ulu Önder, ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarına; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize Türk milleti silahlı kuvvetler adına minnettarlığımızı bir kez daha ifade ediyorum.

 

 

Anıları önünde saygı ile eğiliyor Allahtan rahmet diliyor ruhları şad olsun.

Bu ihtişamlı zafer ve ortaya çıkan muazzam eser, milletimizin asil vicdanında, mukaddes bir hatıra ve nişan olarak sonsuza kadar mutlaka yaşatılacaktır. Türk ulusu 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Üsteğmen Kotil’in yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler tarafından günün anlamına dair şiirler okundu. Program geçiş töreni ile son buldu.

AdminAdmin