FETHİYE
Giriş Tarihi : 23-12-2023 13:38

MUĞLA HUTBE OKUMA YARIŞMASI BİRİNCİSİ FETHİYE’DEN

MUĞLA HUTBE OKUMA YARIŞMASI BİRİNCİSİ FETHİYE’DEN

MUĞLA HUTBE OKUMA YARIŞMASI BİRİNCİSİ FETHİYE’DEN
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl düzenlediği “Genç Hatipler Mimber’de” hutbe okuma yarışması Muğla il finali Fethiye Merkez Yeni Cami’nde gerçekleştirildi.
Muğla’da ki 12 imam hatip lisesinden 12 öğrencinin katıldığı “Genç Hatipler Mimber’de” hutbe okuma yarışması Muğla il finalinde Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu 10. sınıfı öğrencisi Tarık Emre Bozbay birinci oldu. İkinciliği Bodrum Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Parlak’lı kazanırken, üçüncülüğü de Fethiye Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Özmen kazandı.
Fethiye Müftüsü Kamil Oktay ve diğer yetkililerinin yanı sıra cami cemaatinin de izlediği yarışmayı kazanan öğrencilere çeşitli hediyelerde sunuldu. Hutbe okuma yarışması Muğla il birinciliğini kazanan Tarık Emre Bozbay’ın bölge finalinde Muğla’yı temsil edeceği bildirildi. 16 yaşındaki Tarık Emre Bozbay yarışmanın ardından Fethiye’nin en büyük camisi olan Merkez Yeni Camii’nde İmam Hatip olarak görev yapıp minbere çıkarak, Cuma hutbesinde İsrail’in Gazze’ye saldırısını kınayan hutbe okudu. Daha sonra cemaate Cuma Namazını kıldırıp, duada bulundu. Vatandaşlar Cuma namazı sonrası 16 yaşındaki imam hatip Tarık Emre Bozbay’ı kutladılar.

AdminAdmin