CUMHURBAŞKANI
Giriş Tarihi : 22-01-2024 16:27

Erdoğan, Uluslararası Uzay İstasyonu’na bağlandı; Gezeravcı ile görüştü

Erdoğan, Uluslararası Uzay İstasyonu’na bağlandı; Gezeravcı ile görüştü

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki ilk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmeye ilişkin şu paylaşımda bulundu:

“İnsanlı ilk uzay misyonumuzun Fergani, Ali Kuşçu, Cezeri gibi ilim yolcularının mirasını bir adım öteye taşıyacağına inanıyorum. Alper Gezeravcı, Millî Uzay Programımız kapsamında gerçekleştirdiği bu kritik görevle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimize ilham kaynağı olmuştur.

8 ay süren yoğun bir hazırlık sürecinin ardından uzay yolculuğuna başlayan astronotumuz, istasyonda gerçekleştireceği bilimsel deneylere ilk günden itibaren başlamıştır.

Fizikten kimyaya, biyolojiden malzeme bilimine çok farklı alanlarda gerçekleştirilecek deneylerin başarıyla tamamlanmasını ümit ediyorum. Bu görevle birlikte çocuklarımızın ve gençlerimizin uzaya olan meraklarının daha da artacağına inanıyorum. Uzay alanında yaptığımız eşsiz yatırımlar inşallah uzun vadede ülkemize çok önemli getiriler sağlayacaktır.

Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın görevini tamamlayıp inşallah yeryüzüne iftiharla taşıdığı ay yıldızlı bayrağımızla birlikte sağ salim dönmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. 

AdminAdmin