MENTEŞE
Giriş Tarihi : 21-07-2023 21:10

Yabancı Öğrenciler, Seramik Kursuna Katıldı

Yabancı Öğrenciler, Seramik Kursuna Katıldı

Yabancı Öğrenciler, Seramik Kursuna Katıldı

  Avrupa Dayanışma Derneği projesi kapsamında Menteşe’ye gelen yabancı öğrenciler, Menteşe Belediyesi Seramik Atölyesinde verilen seramik kursuna katıldılar. Bulgaristan, İspanya, Romanya, Polonya ve Azerbaycan’dan Menteşe’ye gelen 10 yabancı öğrenci, Menteşe Belediyesi Usta Öğretici Feray Atan tarafından verilen kursta çeşitli eserler yaptılar. 

 


  Öğrencilerin belediyenin verdiği sanatsal ve kültürel aktiviteler ile kent kültürünü daha yakından tanıdığını belirten Avrupa Dayanışma Derneği Proje Koordinatörü Yunus Emre Çakmak, “Türkiye Ulusal Ajansı’nın destekleri ile Avrupa Birliği ülkelerinden ve diğer ülkelerden gönüllüleri ülkemize getiriyoruz. Onlarla Menteşe’de sanatsal ve kültürel aktivitelerde bulunuyoruz.  Bugün de paydaşımız olan Menteşe Belediyemizin bizlere sağladığı kültür kursları çerçevesinde seramik çalışmasına katıldık. Etkinlik kapsamında hem eğleniyorlar, hem de kültürel ve sanatsal bir faaliyet içinde bulunuyorlar. Bu anlamda belediyemize de teşekkür ediyorum. Bizleri, konuklarımızı her zaman en iyi şekilde ağırlıyorlar.” dedi. 

 


  Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Menteşe’ye gelen yabancı öğrencilere kentimizi en iyi şekilde tanıtmak istediklerini belirterek şunları söyledi; “Kültür ve sanat kenti Menteşe’de kültür turizmi konusunda önemli adımlar atıyoruz. Menteşe Belediyesi olarak ülkemize gelen öğrencilerin kentimizi, kent insanımızı daha yakından tanımaları için çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz. Belediye olarak verdiğimiz kurslarda bu etkinliklerimizin bir parçası. Ebru ve seramik kursları gibi kurslar veriyoruz. Buradaki amacımız yabancı öğrenciler bu kurslar sayesinde hem sanatsal ve kültürel faaliyet içinde bulunsunlar, hem de kentimizi daha yakından tanısınlar. Onların kent kültürümüzü tanımaları çok önemli. Zira ülkelerine geri döndüklerinde gönüllü birer kültür elçisi olarak bizleri oralarda anlatacaklar.”  

 


  Türkiye’ye daha önce de gelen Polonyalı Anna, “Türkiye’ye üçüncü kez geliyorum. Burası çok güzel bir kent. Çeşitli kurslara katılıyor, hem eğleniyor hem de öğreniyoruz.  İleride burada yaşamayı bile çok istiyorum.” dedi.

 

AdminAdmin