GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-01-2024 17:21   Güncelleme : 09-01-2024 17:27

TİMBİR’den ‘Çalışan Gazeteciler’ için buruk anma

TİMBİR’den ‘Çalışan Gazeteciler’ için buruk anma

 

 

Türk İnternet Medyasının 81 ilde ve 20 ülkede 1000’e yakın temsilci ve internet haber sitesi ile bir araya geldiği TİMBİR’in mesajında, ülkemizde 6 Şubat 2023’de yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden gazeteciler anıldı, 7 Ekim 2023’ten beri Gazze’ye yönelik birçok saldırıda aralarında çocuklar ve kadınlar ile gazetecilerin olduğu masum insanların katledildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu saldırılar sadece Uluslararası Hukuk, Savaş Hukuku ve Uluslararası Ceza Hukuku kurallarını, Cenevre ve Lahey Sözleşmelerini değil, insanlık vicdanını ihlal etmiştir. Hastaneleri, okulları, cami ve kiliseleri, mülteci kamplarını, ambulansları, yaralı konvoylarını, kültürel mirası bombalayan İsrail, sivil insanlara açlık ve susuzluk çektirerek, enerji ve diğer temel ihtiyaç maddelerine ambargo uyguladı.

Gazze’de bebekleri, çocukları, kadınları, silahsız sivilleri, gazetecileri öldürdü. Tüm bu konular, savaş suçunun konusu olmanın yanı sıra aynı zamanda insanlığa karşı da işlenen suçlara da konu olmaktadır. Gazze’de yaşanan tüm bu katliam, dünyanın çeşitli üniversitelerinde çalışan akademisyenler, insan hakları savunucuları, sanatçılar, sporcular, gazeteciler, kanaat önderleri, din adamları, hâkim ve savcılar, uluslararası toplumu harekete geçirdi.

Yarın 10 Ocak, yani “Çalışan Gazeteciler Günü”. Ama biz yarın Çalışırken Katledilen Gazetecileri anmalıyız. Çünkü 7 Ekim’den beri Gazze’de 110 gazeteci katledildi. Gazze'de hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.

Ayrıca ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerde kaybettiğimiz meslektaşlarımızı da saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz"

AdminAdmin