MİLAS
Giriş Tarihi : 16-07-2023 12:01   Güncelleme : 17-07-2023 16:50

15 Temmuz'u Unutmadık, Unutturmayacağız..

15 Temmuz demokrasi şehitlerinin dualarla anıldığı programda konuşan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 15 Temmuz hain darbe girişiminin millet iradesi düşünüldüğünde dünyada eşi benzeri olmadığını belirterek, "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız" dedi.

15 Temmuz'u Unutmadık, Unutturmayacağız..

15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik" class="taglink" title="Birlik Haberleri">Birlik Günü dolayısıyla Milas'ta bir dizi etkinlik düzenlendi. Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke başta olmak üzere ilçe protokolü önce şehitlik ziyaretinde bulundu. Burada Müftülük görevlilerince Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar okundu.

Program Ulu Camii'nde Mevlid-i şerif okutulmasıyla devam etti. 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz burada dualarla anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Milas Atapark'ta anma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, şehirlerimiz için dua okunması ile devam etti.

İlçe protokolü ve vatandaşların katılım gösterdiği törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirdi.

AK Parti İlçe Başkanı Emin Çelik ve MHP İlçe Başkanı Cüneyt Akar birer konuşma yaparak 15 Temmuz hain darbe girişiminin asla unutulmaması ve bu kara günden ders çıkarılması gerektiğini söyledi.

15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimi gerçekleştiği gün Kilis'te görev yapıyor olduğunu anlatan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, hainlerin tam 7 sene önce 15 Temmuz akşamında bu ülkeye cehennemi yaşatmak istediğini hatırlattı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin dünyada örneği olmadığını söyleyen Böke, "15 Temmuz 2016 tarihinde devletimize ve milletimize karşı başlatılan milletimizin istiklal ve istikbaline, birlik ve bütünlüğüne kasteden, milli iradeyi ve demokrasiyi ortadan kaldırmayı hedefleyen hain darbe girişimi gerçekleşmişti.

Aziz Milletimiz, 15 Temmuz Gecesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla tek vücut olmuş, üzerine yağan mermilerin üzerine elindeki şanlı bayrağımız ve yüreğindeki vatan sevgisiyle yürümüş, darbe girişimine karşı sergilediği bu şanlı direnişle vatanından, bayrağından ve devletinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

Milletimizin 15 Temmuz’da gösterdiği irade, başka hiçbir milletin yapamayacağı ve cesaret edemeyeceği bir sahiplenme ve savunmadır. Milletimiz, tarih boyunca hiç kimsenin boyunduruğu altına girmemiş, bağımsızlığı için amansız mücadeleler vermiş, bu uğurda canını verse de egemenliğini kimseye teslim etmemiştir.

Tarihimizde birliğimize, vatanımıza, toprağımıza ve geleceğimize kast eden hiçbir saldırı, hiçbir kalkışma başarılı olamamıştır, olamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum.Başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere demokrasi şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle ve sevgiyle anıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Atapark meydanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları ve Cumhurbaşkanlığı 15 Temmuz Kronoloji Filmi izlendi.

AdminAdmin