GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-06-2023 12:20

Milletvekili Avcı’dan Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşu mesajı

Milletvekili Avcı’dan Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşu mesajı

Milletvekili Avcı’dan Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşu mesajı

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Avcı’nın mesajı şöyle;

“Orhan Veli’nin “Siyah akar Zonguldak’ın Deresi, Yüz Karası Değil Kömür Karası, Böyle Kazanılır Ekmek Parası “dediği emeğin ve üretimin başkenti konumuna gelen Zonguldak, ülkemizin buhran günlerini barındıran 1919 yılında işgal edilmiştir. Fransız şirketlerinin haklarını korumayı bahane eden Fransızlar tarafından işgal edilen Zonguldak, işgale seyirci kalmamış, müdafaa-i hukuk cemiyetine bağlı milis kuvvetler tarafından, işgale karşı şiddetli direniş gösterilmiştir”
Zonguldak’ta verilen kahramanca mücadeleye dikkat çeken ve Zonguldak’ın tarihi boyunca hep ilkleri başardığını vurgulayan Avcı “Cumhuriyetin kurulmasının ardından 1 Nisan 1924’de vilayet olan Zonguldak, cumhuriyet sonrası kurulan ilk il unvanını almıştır. Bu isme yaraşır bir şekilde, Zonguldak hep ilklerin kenti olmuş, Atatürk’ün kurduğu 15 fabrika arasında yer alan Türk Antrasit Fabrikası, 1948 yılında yapılan Türkiye’nin ilk termik santrali olan Çatalağzı Termik Santrali ve daha nice fabrikanın bacası ülkemiz için Zonguldak’ta tütmüştür. Stratejik değeri yüksek bu tesislerle Zonguldak üretimin ve sanayinin lokomotifi olmuştur “ dedi.

‘GELECEK YÜZYILINDA ENERJİ ÜSSÜ ZONGULDAK’

Zonguldak’ın Cumhuriyetin 100 yıllık tarihinde taş kömürü ile enerji üssü olduğunu ifade eden Vekil Avcı “ Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla “istiklal harbinde korkusuzca mücadele veren kahramanlarımıza selam durarak ‘korkma sönmez bu ateş ‘ “ düsturuyla, 20 Nisan 2023 tarihinde Filyos Doğalgaz Tesisi’nin açılışını yaparak, 100 yıl önce olduğu gibi, gelecek yüzyılda da Zonguldak’ımız enerji üssü olma görevini üstlenerek yine bir ilke imza attı” ifadelerini kullandı.

‘TÜM ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM’

Milletvekili Avcı, mesajını şu ifadelerle tamamladı:
“Bu vesileyle Gazi Meclisimizde temsil etmekten büyük onur duyduğum aziz Zonguldak’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede vatanımız için işgale karşı koymuş tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, ilimizin simge ismi Uzun Mehmet’i ve taş kömürü milletimiz için çıkartırken şehit düşen madencilerimizi rahmetle minnetle yâd ediyorum”
 

AdminAdmin