BÜYÜKŞEHİR
Giriş Tarihi : 09-07-2023 23:56

Vali Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı Koruyucu Ailelerle Buluştu

Vali Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı Koruyucu Ailelerle Buluştu

Vali Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı Koruyucu Ailelerle Buluştu

  Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı gönlü yüce koruyucu aileler ve çocuklarla bir araya geldi.

 


 

  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ayışığı Parkında düzenlenen etkinliğe Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı'nın yanı sıra AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Vali Yardımcısı Vekili ve Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürü Osman Toprakçı, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şube Müdürü Ömer Kahraman, Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, protokol üyeleri, huzurevi sakinleri, çocuk evlerinde kalan çocuklar, gönlü yüce koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

 


Etkinliğe katılan çocuklar ve koruyucu aileleriyle tek tek ilgilenen Vali Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı, çocuklar için hazırlanan etkinlik alanlarında çocukların mutluluğuna ortak oldu.

 

  Koruyucu ailelere çocukları sevginin ve şefkatin en büyüğü ile sarıp sarmaladıkları için teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çocuklarımızın yanında ve hizmetindeyiz. Çocuklarımız bizim için ne kadar kıymetliyse onları bağrına basan koruyucu ailelerimiz de bizim için o kadar kıymetli ve değerlidir." ifadelerini kullandı Tavlı, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

 

  Devlet korumasında koruyucu anne ve babasını bekleyen bir çok çocuk olduğunu belirten AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete de herkesi koruyucu aile olmaya, kimsesiz bir yavrunun elinden tutmaya davet etti.

  2012 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilen gönül elçileri projesiyle koruyucu aile uygulamasında büyük bir ivme yakalandığını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı ise "Bugün itibariyle 78 koruyucu ailemizin yanında 93 çocuğumuz bulunuyor. 60 koruyucu ailemizin müracaatı ile ilgili işlemler devam ediyor 13 ailemiz de koruyucu aile olmak için yeni müracaatta bulundu.” dedi.
 

 

Konuşmaların ardından koruyucu aile birlikteliğine olan destekleri için Ademoğlu ailesine ve en uzun süreli koruyucu aile olan Arı ailesine plaketleri Vali Orhan Tavlı ve Muğla Milletvekili Kadem Mete tarafından verildi.

 


  Toplum Destekli Polis ekiplerince çeşitli bilgilendirmelerin yapıldığı etkinlikte, çocuklar polis maskotu 'Kanka’ya yoğun ilgi gösterdi, bolca fotoğraf çektirdi.

 

 

  Kötekli Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllü gençler ile psiko-sosyal destek ekiplerinin eşliğinde hazırlanan oyun alanlarında palyaço ve animasyon etkinlikleri ile gönüllerince eğlenen çocuklar uçurtmadan okçuluğa pek çok eğlenceli sportif faaliyete de katıldı.

 

 

  Oyunlarla eğlenen, ikramlarla mutluluğu katlanan çocuklar arada dinlenmek istediklerinde Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan huzurevi sakinlerinden yaşam tecrübesi hikayeleri dinledi.

 

 

OSMAN AKÇA 

 

AdminAdmin