MUĞLA
Giriş Tarihi : 24-07-2023 14:36

Denizden 8 Bin Metrekare Hayalet Ağ Çıkarıldı

Denizden 8 Bin Metrekare Hayalet Ağ Çıkarıldı

Denizden 8 Bin Metrekare Hayalet Ağ Çıkarıldı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Türkbükü açıklarında hayalet ağ temizliği yapıldı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bodrum'da dalgıçlarla hayalet ağ temizliği yapıldı. Su altı drone ile temizlik çalışmasında denizden 8 bin metrekare hayalet ağ çıkarıldı. Dalgıçların çalışması su altı kamerası tarafından görüntülendi.

Etkinliğe İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve çok sayıda denizci katıldı. Su altı drone ile hayalet ağların bulunduğu alanın keşfi yapıldı.

Yapılan keşfin ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde çalışma yürüten 6 dalgıç, hayalet ağ temizliğine başladı.

Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından denizden toplam 8 bin metrekare hayalet ağ tekneye çıkarılıp, Türkbükü Balıkçı Barınağı’na getirildi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak; ‘’Başka Muğla yok, bu kadar güzel başka bir 'Mavi Vatan' yok.  Biz yine açıldık denizlere, hayalet ağ temizliği yaptık. Bodrum Göltürkbükü koyundan 8 bin metrekare ağ çıkardık. Deniz ekosistemini ve deniz canlılarını koruyabilmek adına çalışmaya devam edeceğiz elbirliğiyle. Destek veren herkese teşekkürler.’’ dedi.

AdminAdmin