MUĞLA
Giriş Tarihi : 04-08-2023 00:32   Güncelleme : 04-08-2023 01:18

Arıcılar Yangınlara Karşı Uyarıldı

Muğla Valiliği ve Milas Kaymakamlığı, bölgedeki arıcıları yangınlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan uyarıda, arıcıların önlem alarak arılıklarında yangın tüpü bulundurmaları ve olası yangınları hızlıca söndürebilmeleri için körüklerini yanlarında bulundurmaları gerektiği vurgulandı.

Arıcılar Yangınlara Karşı Uyarıldı

Son dönemde artan orman yangınları sebebiyle, arıcıların da büyük bir risk altında olduğu belirtildi. Yangınların hem orman alanlarını hem de arı kovanlarını tehdit ettiğine dikkat çeken Muğla Valiliği ve Milas Kaymakamlığı, arıcıları geleceğini korumak ve arı popülasyonunu tehlikeden uzak tutmak için gerekli önlemleri almaya çağırdı. Yangınların çıkma ihtimaline karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yapılarak, arıcıların güvenlikleri ve çevrenin korunması için gereken adımları atmaları gerektiği belirtildi.

Muğla Valiliği ve Milas Kaymakamlığı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda arıcılara yangın konusunda uyarıda bulundu. Açıklamalarında “Arılığımızda yangın tüpü bulunduralım, körüğümüzü söndürelim, geleceğimizi yakmayalım. Başka bir Muğla yok” ifadelerine yer verdi.

Bu uyarıların yanı sıra, bölgedeki tüm vatandaşların da yangınların önlenmesi ve kontrol altına alınması için dikkatli olmaları, piknik ve ateş yakma gibi riskli faaliyetlerden kaçınmaları gerektiği hatırlatıldı.

AdminAdmin