MİLAS
Giriş Tarihi : 08-08-2023 16:37

Doğalgaz Çalışması Mahalleyi Bıktırmış Durumda

Doğalgaz Çalışması Mahalleyi Bıktırmış Durumda

Doğalgaz Çalışması Mahalleyi Bıktırmış Durumda

Milas halkı özellikle kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi için ve ayrıca kullanım rahatlığı nedeniyle doğal gaza ne zaman kavuşacağını merakla beklerken, Milas’ta doğalgaz çalışmaları özellikle Cumhuriyet Mahallesinde ağır aksak ilerliyor.

 


İlk olarak 2022’nin 3. çeyreğinde doğal gaza kavuşacağı belirtilen kentte, ilk kazmanın vurulduğu günden itibaren başlatılan çalışmalar, Cumhuriyet Mahallesi cadde ve sokakları şantiye alanına dönerken, mahalle sakinleri doğalgaz çalışmalarının ağır aksak ilerlemesine ve cadde ve sokaklarının bozuk halde kaldığı için tozundan toprağından bıkmış durumda.
Doğalgaz çalışması geriden geliyor...

 


Milas Belediye Meclisi 2023 yılı Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Yaptığımız görüşmelerde BOTAŞ’ın çalışmalarının planlanandan çok daha geride gittiğini tespit ettik” dedi.

 


Milas Belediyesi’nin doğalgaz konusunda aracı kurum pozisyonunda olduğunu dile getiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “BOTAŞ tarafında belirsizlik ve beklentilerin altında bir faaliyet var. Daha önceki yapılan bilgilendirmelerde şehir içinde kısmi olarak hat döşenen, testi tamamlanan bölgelere doğalgaz verilebilmesi tamamen BOTAŞ’ın Yatağan-Milas hattını çekmesine bağlı olduğu ifade edilmişti. Yaptığımız görüşmelerde BOTAŞ’ın çalışmalarının planlanandan çok daha geride gittiğini tespit ettik.’’ ifadelerini kullandı.

 


Milas’ın Cumhuriyet Mahallesinde doğalgaz çalışmaları devam ederken mahalle sakinleri öncelikle ‘’bu kış doğalgaz kullanabilecekmiyiz’’ ve daha da önemlisi  bu doğalgaz çalışmaları sonucunda bozulan toz toprak içinde bırakılan yolların düzeltilmesi ne zaman tamamlanacak diye merak ediyorlar.

 


Cumhuriyet Mahallesi sakinleri hem bozulan yollarından hem de doğalgaz da kesin bir tarih verilmemesinden şikayetlerini dile getiriyorlar. Özellikle Cumhuriyet mahallesinde bulunan ana caddeler dahi toz toprak içinde kaldığını belirterek yetkililerden çözüm bekliyorlar.

 

 

AdminAdmin