SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 07-09-2023 17:52

Acılı Anne "Adalet İstiyorum"

Acılı Anne "Adalet İstiyorum"

Acılı Anne

Seydikemer'de ormanlık alanda cesedi bulunan kadının tutuklu kocası ilk kez hakim karşısına çıktı.
Fethiye'de evli 2 çocuk annesi Sevim Çet’in 23 Ağustos 2022’de kaybolduğu ile ilgili polis ve jandarmaya başvuru yapan eşi Özgür Çet, yaklaşık 2 ay sonra 24 Ekim 2022’de Fethiye’nin Çırpı mevkiinde ormanlık alanda cesedin bulunması ile birlikte gözaltına alınmış, suçunu itiraf ederek tutuklanmıştı. Özgür Çet’in eşi Sevim Çet’i "Sürekli videolar çekip TikTok'ta paylaştığı için tartıştık, bıçakla öldürdüm." şeklinde ifade verdiği öğrenilmişti. İlk kez hakim karşısına çıkan Özgür Çet, “Şimdi savunma yapmak istemiyorum. Savunma için süre verilmesini istiyorum. “ifadelerinde bulundu. Acılı anne Emine Kaçar mahkemede ,” Şikayetçiyim. Ömür boyu hapis cezası yatsın. Kız çocuğum ölümü hak etmedi. Çocuğumu öldürdü. Cesedini çürüttü. “diye konuştu.

Fethiye'de evli 2 çocuk annesi Sevim Çet’in öldürülüp, ormana atılmasının ardından yaklaşık 2 ay sonra cesedinin bulunmasıyla gerçekleşen cinayette katil zanlısı Özgür Çet ilk kez hakim karşısına çıktı. Fethiye 1.Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya; tutuklu sanık Özgür Çet’in yanı sıra, öldürülen Sevim Çet’in anne ve babası Emine Kaçar ile Mehmet Kaçar’da katıldı. Duruşmada Muğla barosu adına Sevim Çet için Av. Hayal Özenç Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği adına Av. Okşan Palabıyıkoğlu ve Av. Ayşegül Cesur ile tutuklu sanık Özgür Çet’in Avukatı Osman Alper Olgun  ‘da hazır bulundular. Mahkeme Muğla barosu ve Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneğinin suçtan zarar görmediği gerekçesiyle müşteki avukatlarının bu duruşmaya katılma taleplerini reddetti. Eşi kasten öldürme suçundan müebbet hapis istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkan kargo çalışanı Özgür Çet, duruşmada savunma yapmayacağını savunma için süre verilmesini istedi. Çet,” Şimdi savunma yapmak istemiyorum. Savunma için süre verilmesini istiyorum.” şeklinde konuştu. 

 

 

“YÜZÜMÜZE BAKA BAKA YALAN SÖYLEDİ”

Duruşmada söz alan Sevim Çet’in annesi Emine Kaçar, “ Şikayetçiyim. Ömür boyu hapis yatarak cezasını çeksin. Kız çocuğum ölümü hak etmedi. Öldürdü, sakladı, bir de cesedini çürüttü. Yüzümüze baka baka yalan söyledi. Bize 2 ay boyunca kızımızı arattı. Kızımın suçu günahı neydi de öldürdü?. Cesedini neden sakladı. Öldüreceğini boşasaymış.“ dedi. Sevim Çet’in babası Mehmet Kaçar’da, şikayetçi olduğunu eşinin söylediklerine aynen katıldığını ifade etti.

Duruşmada bir tanık dinlenirken tutuklu sanığa savunma ile ilgili süre verilmesi, müşteki vekillerinin vekalet sunması ve diğer tanıklara müzekkere yazılması için duruşma ileri tarihe ertelendi. 

İDDİANAMEDE NASIL SAVUNMA YAPMIŞTI?

Adli Tıp Kurumu raporlarına yer verilen iddianamede, bulunduğunda vücut bütünlüğünün bozulduğu belirtilen Sevim Çet’in kesici delici aletle öldürüldüğü delillerinin bulunduğu vurgulanmıştı. Sanık Özgür Çet ifadesinde, eşiyle maddi konular nedeniyle sürekli tartıştıklarını, evliliğini çocukları için sürdürdüğünü ileri sürmüştü. Olaydan önce eşinin babasından miras bir yeri sattığını ve parasıyla ev almak için anlaştıklarını anlatan Özgür Çet, ev satıcısıyla kendisinin 80 bin lira cayma bedelli sözleşme imzaladığını belirtmişti. Aracı kişinin eşini arayıp ev için kendisinin imza attığını söylediğinde eşinin "Benim haberim yok" demesiyle tartışmaya başladıklarını iddia eden Özgür Çet’in iddianamedeki ifadesinde cinayet anını anlatıp eşinin cesedini bir hurda toplanan kamyonet ile ormanlık alana götürüp sakladığını itiraf etmişti. Özgür Çet ifadesinde "Evde kızım vardı ve ben eşime 'Bak bağırma çocuk korkuyor. Bana 80 bin liranın altına imza attırdın. Çocukların rızkıyla mı uğraşacağım, bununla mı uğraşacağım?' dedim. Eşim de bana 'Bu çocukların senden olduğuna emin misin ki neden savunuyorsun bu çocukları?' dedi. Evden çıkıyordu. Tartışma sırasında eşim bana bıçak salladı. Arbede sırasında eşimi ittirdiğimde merdivendeki iki korkuluk arasında düştü. Baktığımda kan akıyordu. Bıçak sağ göğsüne saplanmıştı. Bıçağı çektiğimde kan geldi. Eşimde hiç ses ve hareket yoktu, baygın vaziyetteydi. Eşimi brandaya sardım ve apartmanın altıda bize ait balkonun altına doğru ittirdim. Gece de sanayide hurda toplanan plakasız bir kamyonetin anahtarı üzerinde idi. Onu alıp eve gittim. Kamyonetin kasasına koyarak gece ormanlık alana bıraktım. Üstünü de oradaki çalılarla örttüm. Bıçak ile brandayı da bölgedeki kanala attım. Kamyoneti aldığım yere koydum.  Sonra eve yürüyerek döndüm. Ertesi günü evden dolmuş ile bölgeye yakın bir yerde indim ve ormanlık alanda eşimi arayarak buldum. Yaşıyor mu diye baktım ve yaşamıyordu. Orada yarım saat durdum, yürüyerek Esenköy’e gittim. Oradan dolmuşa binerek işyerime gittim. Bir daha hiç olay yerine gitmedim. Olayı kimseye anlatmadım. Ailemden kimse bu olayı bilmiyor. Bu cinayeti ben işledim. Ancak istemeden oldu. Suçumu kabul ediyorum." Demişti.

“KIZIMI ÖLDÜRÜP CESEDİNİ SAKLADI”

Duruşma sonrası gazetecilere açıklamada bulunan acılı anne Emine Kaçar, “ Katil ömür boyu cezaevinden çıkmasın. Benim kızım ölümü hak etmedi. Ormana attı. Kızımın cesedini sakladı. Öldürmedim diye yalan attı. Kızımı öldürdü. Zaman zaman tartışırlardı. Kızım boşanacağım diyordu. Ama eşi boşanmaya yanaşmıyordu. Öldürerek intikam almış. Şikayetçiyim. Ömür boyu hapis yatsın. Cezasını çeksin.” şeklinde konuştu.

“KATİL ARAMIZDA DOLAŞIYOR OLACAKTI”

Av. Hayal Özenç gazetecilere yaptığı açıklamada,” Sevim Çet, Özgür Çet tarafından 22 Ağustos 2022 de katledildi. Sanık cinayetten sonra eşinin bir başka erkekle kaçtığını izlenimi yaratmak için polise ihbarda bulunup, kayıp ilanı verdi. Ve bir soruşturma açılmasına neden oldu. Soruşturmada adli makamları oyalayarak kendi yalanlarını çocuklarının psikolojisini bozacak şekilde dayattı. Çocuklarına annelerinin kırmızı bir arabaya binip başkasıyla kaçtığını zorla öğrettirip ifade verdirtti. Ormanlık alanda ceset bulunmasaydı. Katil aramızda dolaşıyor olacaktı. Mahkemede duruşma sırasında usule aykırı olarak tanığı dinledi. Ve savunma için sanığa süre verdi. Davaları duruşmaları devam ederken kapalı kapılar ardında Dernekleri, Kadın örgütlerinin Baronun müdahalesinin olmadığı kendi kendilerine yaptıkları bir yargılamayla sanıkları olabildiğince az cezayla ya da cezasız hatta sırtını sıvazlayarak buna ben şöyle ifade ediyorum, eğer kadın toplumun belirlediği normlar içinde davranmamış, giyinmemiş, konuşmamışsa öldürülmeyi hak etmiş bakış açısıyla yargılama yapılıyor. Bunu engellemek için gelecek duruşmaya katılacağız. Taleplerimizi yineleyeceğiz. Mahkemenin Sevim Çet’in hayatını ve ahlakını nasıl yaşadığını sorgulamasını engelleyip asıl hedefin sanık Özgür Çet’in cezalandırılması olduğunu tekrar tekrar hatırlatacağız.” diye konuştu.

“AİLENİN YANINDA OLACAĞIZ”

Avukat Okşan Palabıyıkoğlu da gazetecilere , “Duruşmaya Sevim Çet’i katleden Özgür Çetin yargılandığı duruşmaya Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği Olarak katılma talebinde bulunduk. Dernek olarak suçtan zarar görmediğimiz için katılma talebimiz reddedildi. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Ceza Usul Kanunumuz ve uluslararası sözleşmeler uyarınca Tüzel kişiler de suçtan zarar görürler. Ve hukuka aykırı bir şekilde katılma talebimiz reddedilmiş olsa da biz ailenin avukatı olarak yine duruşma salonunda hazır bulunduk. Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği üyeleri de yanımızdalar. Dava sonuna kadar Sevim Çet’in ailesinin yanında olacağız. Kadın Cinayetleri son buluna kadar da adliyeleri terk etmeyeceğiz.” dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Fethiye’ye bağlı Esenköy Mahallesi Çırpı mevkiisin’deki ormanlık alanda 24 Ekim 2022’de bulunan kadın cesedi kimlik tespiti ile kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumuna kaldırılmış, cesedin Sevim Çet’e ait olduğu belirlenmişti.

Eşiyle ilgili kayıp başvurusunda bulunan Özgür Çet 15 Kasım 2022'de gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

AdminAdmin