FETHİYE
Giriş Tarihi : 01-08-2023 11:40

Geleneksel Hafızlar Yayla Şenliği Düzenlendi

Geleneksel Hafızlar Yayla Şenliği Düzenlendi

Geleneksel Hafızlar Yayla Şenliği Düzenlendi

Yaz aylarının sıcak günlerinde yoğun tempolu çalışmalara serin bir ara verildi. Hafızların motivasyonunu arttırmak için bu yıl üçüncüsü düzenlenen hafızlar yayla şenliğinde güzel hatıralar biriktirildi.

Sözlerin en güzeli Kur’anı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Mevlid-i Şerif ve ilahi okumalarıyla devam etti.

 

 

Programa Karaçulha 15 Temmuz Kur’an Kursu’nda ve Çamköy Hz. Fatıma Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık yapan öğrenciler, öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hafızlar, şenlikte doyasıya eğlenirken, aynı zamanda hafızlığın önemini de bir kez daha hatırladılar. Şenlik, hafızların motivasyonunu arttırarak, onların çalışmalarına daha iyi odaklanmalarını sağladı.

 

 

Eğlenceli Oyunlar;

Şenlikte hafız öğrenciler, kendi aralarında futbol müsabakası, ip atlama yarışı, kaşıkta yumurta taşıma, çuval yarışması, mendil kapmaca ve sandalye kapmaca gibi geleneksel çocuk oyunları oynadılar. Oyunlar, hafız öğrencilere eğlenceli bir gün geçirmenin yanı sıra takım çalışması, rekabet ve işbirliği gibi önemli becerileri de kazandırdı.

 

 

İkramlar;

Şenlikte katılımcılara yemek, tatlı ve kar şerbeti ikram edildi. İkramlar, hafızlara ve ailelerine serin bir gün geçirmeleri için yardımcı oldu.

Şenlik, hayırsever vatandaşların bağışlarıyla finanse edildi.

İlçe Müftümüz Kamil Oktay kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında hafızlığın öneminden bahsetti ve “amacımız vatana millete faydalı harama helali bilen örnek bir nesil yetiştirmek onun için Her Şey Hafızlarımız İçin... Kur’an’a hizmet en büyük şereftir.” dedi.

Ve bu programın gerçekleşmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

 

 

Hafızların aileleri de şenlikte büyük mutluluk yaşadılar. Çocuklarının hafız olma yolunda ilerlediğini görmek, onları çok gururlandırdı.

Şenlik, hafızların ve ailelerin kaynaşmasına da katkı sağladı. Hafızlar, birbirlerini daha yakından tanıdılar ve güzel bir gün geçirdiler.

Şenliğe katılanlar, şenliğin çok faydalı olduğunu ve her yıl yapılmasını istediklerini dile dile getirdiler.

 

 

DenizDeniz