FETHİYE
Giriş Tarihi : 19-10-2023 12:48

Ölüdeniz Semaları Rengarenk Oldu

Ölüdeniz Semaları Rengarenk Oldu

Ölüdeniz Semaları Rengarenk Oldu

Fethiye’de bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali başladı.
Fethiye Belediyesi’nin öncülüğünde ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen festivalin açılış töreni, Belcekız sahilinde yapıldı. Organizasyona 60 ülkeden yaklaşık 800 yamaç paraşütçünün yanı sıra, dünyanın en iyi akrobasi sporcuları da katıldı. Törene Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Türk Hava Kurumu Yetkilileri, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 


Şenlik Havasında Başladı 
Etkinlik öncesi Likya Kadın Halk oyunları ekibi, yöresel kıyafetleriyle folklör gösterisi yaptı. Gösterilerin ardından yüksek hızlı küçük yamaç paraşütü gösterileri, yamaç paraşütü akrobasi gösterileri, Türk Hava Kurumu motorlu yamaç paraşütü gösterileri ve Mıcrolıght gösterileri yapıldı. Gösterilerde bir Mıcrolıght iniş yapacağı sırada plaja düştü. 
“Hayallerimizi Başardık”


Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Kurucusu Kadri Tuğlu, “25 sene önce başladığımızda bazı hayallerimiz vardı. Bu hayallerimiz Ekim ayını yüksek sezona katabilmek ve organizasyonumuzu dünyada sayılı hale getirebilmekti. Bunların hepsini başardık” dedi. 
“Coşkulu Ve Kazasız Belasız Geçmesini Temenni Ediyorum”
Açılış töreninde konuşan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Bu gün başlayan ve 22 Ekim’e kadar sürecek festivalimizin bu yıl 48 ülkeden ve 800 üzerinde sporcunun katıldığı yamaç paraşütü ile dünyanın en büyük akrobasi sporlarının katıldığı bir etkinlikteyiz. Yurt dışından ve yurt içinden organizasyonumuza katılan değerli sporcularımıza ve festivalimize katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yüzlerle sporcumuzun katılımıyla Babadağ’dan Ölüdeniz’e, Belcekız’a uzanan ve gökyüzünde muhteşem görüntülere sahne olan Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali bu yılda coşkulu ve kazasız belasız geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


“Sürdürülebilir Turizm İçin Çalışıyoruz”
Festivalin araklıksız devam ettiğini belirten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’de sürdürülebilir bir turizm için çalışıyoruz. Geldiğimiz ilk günden bu yana altyapı ve üstyapı çalışmaları yapıyoruz. Kaliteli hizmetin olduğu yerde, kaliteli etkinlikler oluyor. Bugünde 23. hava oyunları festivalimiz başlıyor. Daha nice festivalleri inşallah hep birlikte yapacağız” ifadeleri kullandı.

AdminAdmin