BODRUM
Giriş Tarihi : 08-08-2023 18:02

Bodrum'daki 'Gölköy Sulak Alanı’ Tescil Edildi

Bodrum'daki 'Gölköy Sulak Alanı’ Tescil Edildi

Bodrum'daki 'Gölköy Sulak Alanı’ Tescil Edildi

Muğla' nın Bodrum ilçesinde 80'e yakın kuş ve Balık türüne ev sahipliği yapan 'Gölköy Sulak Alanı', Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nce 'Mahalli öneme haiz sulak alan' olarak tescil edildi.

 


Bodrum'un tek sulak alanı olan, 'Akdeniz Gölü' olarak bilinen 400 dönümlük alana sahip olan 1'inci derece doğal SİT alandaki Gölköy Sulak Alanı, DKMP Genel Müdürlüğü'nce koruma altına alınarak 'Mahalli öneme haiz sulak alan' olarak tescil edildi.

 


DKMP Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Gölköy çöküntü çukurunun içinde bulunan Akdeniz Gölü ve çevresindeki bataklık alan, bir yandan yamaçlardaki yüzey suların drenajı ile bir yandan da yapıdaki akiferlerden çıkan kaynaklarla beslenerek varlığını ve devamlılığını sürdürmektedir. 

 


Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun 28 Nisan 2002 tarih ve 1322 sayılı kararıyla 1. Derecede Doğal Sit Alanı olarak ilan edilmiş, daha önceki 1987 yılında alınan kararla da 3'üncü Derece Arkeoloji Sit olarak tescil edilmiştir. Gölköy Sulak Alanı, 20 Temmuz 2023 tarih ve 10784966 sayılı genel müdürümüz oluru ile  'Mahalli öneme haiz sulak alan' olarak  tescil edilip  koruma bölgeleri onaylanmıştır" denildi. Gölköy Sulak Alanı, 80'e yakın kuş ve balık türüne ev sahipliği yapıyor.

AdminAdmin