SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 19-07-2023 10:21

SEYDİKEMER’DE ‘TÜRKİYE YÜZYILI’NIN KAHRAMANLARI’ ANILDI

SEYDİKEMER’DE ‘TÜRKİYE YÜZYILI’NIN KAHRAMANLARI’ ANILDI

SEYDİKEMER’DE ‘TÜRKİYE YÜZYILI’NIN KAHRAMANLARI’ ANILDI

  Seydikemer'de FETÖ Terör Örgütü'nün hain darbe teşebbüsüne karşı verilen şanlı zaferin 7’nci yıldönümünde “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” temalı 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Programda konuşan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği ve dirliğine karşı gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunanlar şunu çok iyi bilmelidirler ki, vatan toprağını savunma zorunluluğu karşısında, 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğumuz mücadeleyi gerektiği takdirde tereddütsüz tekrar göstereceğimizden düşmanlarımız emin olsun.” dedi.

  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Seydikemer Kaymakamlığı’nın öncülüğünde Seydikemer Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “15 Temmuz Şehitlerini Anma” Programında duygu dolu anlar yaşandı. 15 Temmuz Şehitleri için Seydikemer Hükümet Konağı önünde düzenlenen programa Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Alper Kılıçcı, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Muharrem Gökcen, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, belediye meclis üyeleri, STK Temsilcileri, muhtarlar, daire amirleri, kurum müdürleri, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

BAŞKAN AKDENİZLİ; “MİLLETİMİZ TANKLARIN, HELİKOPTERLERİN, UÇAKLARIN KARŞISINA ELİF GİBİ DİMDİK DURDU”

 

  Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan program 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için okunan Kur’an Tilaveti ile devam etti. Daha sonra programda konuşan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kalbinde millet ve devlet sevdası olan tüm kardeşlerimiz gerek sokaklara ve meydanlara inerek gerekse havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına elif gibi dimdik durmuş ve bu talihsiz ve menfur girişimi engellemiştir.

  Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği ve dirliğine karşı gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunanlar şunu çok iyi bilmelidirler ki, vatan toprağını savunma zorunluluğu karşısında, 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğumuz mücadeleyi gerektiği takdirde tereddütsüz tekrar göstereceğimizden düşmanlarımız emin olsun. Ülkemize, demokrasi kültürümüze, tüm değerlerimize yapılan bu ihanet girişimini bir kez daha lanetlerken, yüce rabbim bir daha 15 Temmuz gecesi gibi bir ihaneti milletimize yaşatmasın.

 

 

  Bu duygularla 15 Temmuz şehitlerini anma demokrasi ve milli birlik gününde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin ülkemiz için gösterdikleri kahramanlıkları aziz milletimiz asla unutmayacaktır” diye konuştu.

  “Cumhuriyet tarihi boyunca çeşitli darbelere maruz kalan bu millet her seferinde demokrasi demiş, barış demiş, huzur demiş ve yoluna devam etmiştir.” Diyen Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker; “15 Temmuz 2016 tarihinde, bu milletin silahları ile silahlanmış FETÖ'cü bir grup, istiklal ve istikbalimize darbe vurmak, Türkiye'yi bölüp parçalamak, ülkede bir iç savaş çıkararak sosyal grupları birbiri ile çatıştırmak, Türkiye'yi terör örgütlerinin barınağı haline getirmek, uluslararası müdahalelere açık hale getirmek için darbe girişiminde bulunmuştur.

 

 

  40 yıllık sinsi örgütlenmesi ile sureti haktan görünen FETÖ'cü hainler, bir şeyi hesaplayamamıştı. Bu milletin asil duruşunu, bu milletin cesaretini, ferasetini, birlik ve beraberliğini hesaplayamamışlardı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sokakları, meydanları, köprüleri tutun talimatını, siyasi parti temsilcilerinin vatandaşları meydanlara davet etmesini hesaplayamamışlardı. Kanaat önderlerinin çağrılarını dikkate alan bu millet o gece destan yazmış, 251 şehit vermiş, 2.194 vatandaşımız gazi olmuştur.

  Uğradığı ağır ihanete rağmen hedeflerinden uzaklaşmayan ve zafiyete uğramayan bir Türkiye var. Birlik beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe, milletle devleti bir arada buluşturduğumuz müddetçe, bu milletin üstesinden gelemeyeceği bir zorluk yoktur. Bu millet FETÖ ihanetini asla unutmayacaktır. İhanetin bedeli hainlik, sadakatin karşılığı ise şehitlik olmuştur.” İfadelerini kullandı.

 

 

  Protokol konuşmalarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği konuşması izlenip ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Seydikemer’in vatan için verdiği 16 şehidinin slayt gösterisi sunuldu. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde de tüm Türkiye’de olduğu gibi Seydikemer’in tüm mahallelerindeki camilerde selalar yükseldi.

AdminAdmin