YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 28-02-2024 20:09   Güncelleme : 28-02-2024 22:15

Özgür Özel '' 1 Nisan'dan sonra bir şey yapamazsınız ama 31 Mart'ta sandıkta yapabilirsiniz"

Özgür Özel '' 1 Nisan'dan sonra bir şey yapamazsınız ama 31 Mart'ta sandıkta yapabilirsiniz

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Muğla'daki aday tanıtımında yaptığı konuşmada seçim sonuçlarıyla ilgili endişe duymadıklarını belirtip, "31 Mart'taki seçimler, yalnızca yerel seçim değil. 1 Nisan'dan sonra iktidarın ekonomi politikası, yurttaşları ezmeye devam edecek. 1 Nisan'dan sonra bir şey yapamazsınız ama 31 Mart'ta sandıkta yapabilirsiniz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Menteşe ilçesinde partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Kurşunlu Camisi önündeki programda Özel'e çiçek takdim edildi, ardından boynuna Muğlaspor atkısı takıldı. Belediye başkan adaylarını kürsüye davet ederek teşekkür eden ve mitinge gelenlere alkışlatan Özel, CHP'de bir değişim yaşandığını, kadınların ve gençlerin partide daha fazla söz sahibi olacağını söyledi. Muğla'da gösterdikleri adayların yaş ortalamasının 49 olduğunu söyleyen Özel, "Göreve başladıkları gün, bütün belediye başkanları malvarlıklarını halka açık şekilde makam odalarının kapısına asacak. Muğla'yı ranta değil halka açarak yöneteceklerine yürekten inanıyorum" dedi.

Ülkeye daha iyi hizmet yapılması için genel bütçeden yerel yönetimlere adil şekilde kaynak ayrılması gerektiğini belirten Özel, "AKP'nin her şeye rağmen ranta açamadığı, çevre felaketinde karşısına toplumla birlikte yerel yöneticilerin kol kola girdiği, karnını emeğiyle kazandığı ekmeğiyle doyuranların yaşadığı bir yerdeyiz. İktidarında, Muğla'yı ranta açmaya gönüllü olmuş birine bu şehri teslim etmeyeceğiz. Muğla'da oldukça önemli altyapı çalışmaları yapıldı. Ülkeye daha iyi hizmet yapılması için genel bütçeden yerel yönetimlere adil şekilde kaynak ayrılması gerekiyor. Her emekliye bayramda en az bir asgari ücret ödemesi yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Özel, Muğla'da ortalama kiranın 18 bin liraya yaklaştığını ve asgari ücretle yaşayan yurttaşların yaşamasının imkansız olduğunu belirterek, "Sabit ücretle çalışanların karşılaştığı sorunlarla ilgileniyoruz. Seçim sonuçlarıyla ilgili endişe duymuyoruz. 31 Mart'taki seçimler, yalnızca yerel seçim değil. 1 Nisan'dan sonra iktidarın ekonomi politikası, yurttaşları ezmeye devam edecek. 1 Nisan'dan sonra bir şey yapamazsınız ama 31 Mart'ta sandıkta yapabilirsiniz. Borcu borçla çevirenler, gelecek seneden endişe edenler, evladının geleceğinden endişe eden herkes, bu iktidara gücünü göstermek zorunda. Her şeye rağmen AKP ve MHP oyları alırsa, kırmızı ışık göstermezlerse 1 Nisan'dan sonra acı reçete geliyor. 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'nı dengelemek zorundayız. Ben bunun için elimden geleni yaptım. Muhalif seçmenin AKP'ye, MHP'ye bakışı değişmedi" dedi.

Özel, "Türkiye senden büyüktür, küçümseyip ezmek istediğin emekçinin, karınca gibi ezmek istediğin çiftçinin kardeşleri vardır. O da CHP'dir. Türkiye'den umudu kalmayan gençlerimize hep birlikte sesleniyoruz. Kimse umudunu kaybetmesin. Umut, mayıs ayında en çok karamsarlığa kapıldığınız anda ayağa kalkan Atatürkçüler, cumhuriyetçilerdir. Biz buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Özel, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e, Yılmaz Büyükerşen koordinatörlüğünde 1 Nisan'dan sonra kurulacak ve Türkiye'deki belediyeleri denetleyecek bir yapıda çalışması için teklifte bulundu. Gürün, Özel'in teklifini kabul etti.

AdminAdmin