SİYASET
Giriş Tarihi : 07-12-2023 11:02

Fethiye'de Aday Adayı Bolluğu

Fethiye'de Aday Adayı Bolluğu

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel İdareler Seçimlerine yaklaşılırken, Fethiye'deki siyasi partilerden Fethiye Belediye Başkanlığı için aday adaylığı bolluğu yaşanıyor.Son verilere göre Fethiye Belediye Başkanlığı için dört siyasi partiden şuana kadar  siyasetçinin partilerine müracaat ederek aday adayı oldukları öğrenildi. 
Yerel seçim sürecine yaklaşılırken Fethiye Belediye Başkanlığı için aday adayı bolluğu yaşanıyor. Fethiye Belediye Başkanlığıan talip olmak amacıyla AK Partiden 12, CHP'den 8, MHP'den 2 ve İYİ Partiden de 1 kişi partisine müracaat ederek aday adayı oldu.
AK Partide Rekor Aday Adayı
Fethiye Belediyesi Başkanlığı için Fethiye'de en çok aday adayı AK Partide oldu. 12 isim AK Parti'den Fethiye Beledeiye Başkanı olabilmek için partilerine aday adaylığı müracaatında bulunurken, Fethiye AK Parti tarihinde bu kadar çok aday adayı bolluğu yaşanıyor.
Geçmiş dönem AK Parti Fethiye İlçe Başkanlarından Turhan Kovancı ve Turgay Öztürk, geçmiş dönem Karaçulha Belediye Başkanlarından Yusuf Çaylı, geçmiş dönem Ölüdeniz Belediye Başkanlarından Keramettin Yılmaz, mevcut AK Partili Fethiye Belediye Meclis Üyeleri turizmci Muhammet Kökten ve turizmci iş insanı Hikmet Selçuk, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit,  Yüksek Mimar Salih Eroğlu, Jeoloji Mühendisi Ömer Yıldırım, İnşaat Mühendisi Alper Kabasakal, iş insanı Mehmet Göksu ve turizmci genç siyasetçi Özay Karagöz AK Parti'den aday adayı olan isimler. 
Başkan Karaca'ya Rağmen CHP'de 8 Aday Adayı
AK Partiden sonra Fethiye'de en fazla Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Cumhuriyet Halk Partisinde yaşanıyor.Fethiye'de dönemin CHP'li belediye başkanı rahmetli Özer Olgu'un ardından yaklaşık 25 yıl sonra Fethiye Belediyesini kazanan CHP'li Alim Karaca'nın karşısına partisinden 7 isim aday adayı oldu. CHP'de de resmi müracaat süresi biterken başkan Alim Karaca'nın tekrar adaylık için müracaat ettiği açıklanırken, CHP Fethiye'nin geçmiş dönem ilçe başkanlarından Emrah Doğu ve Mehmet Demir, Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Veli Pabuşçu, iş insanı Ahmet Selim Yücel, Av. Aydın Tilkici ve yine iş insanı Mustafa Toklu aday adayı olan isimler.
MHP'de 2 Resmi Başvuru Var
Fethiye Belediye Başkanlığı için Milliyetçi Hareket Partisinden ise iki ismin parti genel merkezine aday adaylığı müracaatında bulunduğu öğrenildi. MHP kanadında derin bir sessizlik olurken, MHP'de geçmiş dönem il genel meclis üyeliği yapan ve 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimde MHP'nin Fethiye Belediye Başkan Adayı olan Ziraat Mühendisi Mehmet Üyük tekrar aday adayı olurken, yine MHP'nin bir çok dalında aktif siyaset yapan iş insanı Efrayim Akçabel de aday adaylığı başvurusunda bulundu.
İYİ Partide 1 Müracaat Var
En büyük sessizliğin yaşandığı parti ise şüphesiz Fethiye'de İYİ Parti oldu. Ama dün partide sesizlik bozuldu ve Fethiye Kaymakamlığından emekli Palet Demirel partisinden Fethiye Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatında bulundu.

AdminAdmin