GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-02-2024 16:34

Bakan Bayraktar açıkladı; 9 işçinin lokasyonu belirlendi

Bakan Bayraktar açıkladı; 9 işçinin lokasyonu belirlendi

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç’te yaşanan heyelan sonucu toprağın altında kalan maden işçilerinin yerinin tespit edildiğini açıkladı. Bayraktar “9 kardeşimizi arıyoruz. Bu arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, işçilerimizin 3’ünün bir lokasyonda, 6’sının diğer bir lokasyonda olduğunu tespit ettik. Belirlediğimiz noktalara inşallah bugün daha yoğun bir şekilde gireceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Bayraktar, kurtarma çalışmalarının yoğunlukla devam ettiğine değinerek” Buradaki işçi kardeşlerimizin yakınlarının yoğun bir şekilde beklentileri var, çok haklı olarak. Biz de bunlara cevap verebilmek için gayret ediyoruz, çalışıyoruz” dedi.

Toprak kaldırma planı yapılıyor

Bayraktar, toprak yığının kaldırılmasıyla ilgili çalışmamaların planladığını belirterek ” Heyelanla oluşan toprak yığınını kaldırmayla alakalı planlama aşamasına geçmiş durumdayız. Elbette bu belki aylarca sürecek bir hadise ama biz bugün o toprakları alıp emniyetli bir şekilde tekrar depolayacağımızla alakalı çalışmamıza başlamış durumdayız” açılamasında bulundu.

AdminAdmin