EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-06-2023 15:31

Yürütülen Projeler Kapanış Töreni ile Sona Erdi

Yürütülen Projeler Kapanış Töreni ile Sona Erdi


Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen Okur Gezer Yazar Projesi ile Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesinin sene sonu kapanışı ve ödül töreni gerçekleştirildi.    
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Nursoy, MSKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız, Pamukkale Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı ve DEKAMER Merkez Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Özkan Arslan, Menteşe Belediyesi Başkan Vekili Leyla Ersöz, ENVERÇEVKO Başkanı Feridun Ekmekçi, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Başkanı Pınar Boyacı, Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, il/ ilçe kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, projelerin video gösterimi ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay'ın konuşması ile devam etti.
Okur Gezer Yazar ile Muğla Mavi Yeşil Okullar projelerinin Muğla eğitim ailesi olarak el birliği ve gönül birliği içinde iki yıldır başarıyla yürütüldüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay "En kıymetli hazinemiz olan yavrularımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama gayesiyle çıktığımız eğitim yolculuğunda, onlara akademik bilgi ve beceriler kazandırmanın yanında milli ve manevi değerlerle donanmış, vatanını ve milletini seven, erdemli insanlar olarak toplumda yer almalarını sağlamak adına, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bakanlığımızın "Güçlü Eğitim, Güçlü Türkiye" anlayışıyla yürüttüğü eğitim politikaları ışığında, eğitimde marka şehir olma yolunda sizlerden aldığımız destekle güçlü adımlarla ilerliyoruz." dedi.
Okur Gezer Yazar projesi kapsamında yürütülen faaliyetlere değinen İl Müdürümüz Emre Çay, "Projemiz ile kütüphaneler, okullarımızın cazibe noktası haline geldi. Okuyan, araştıran, Muğla'nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezip gören öğrencilerimiz, yaratıcı yazma etkinlikleriyle de özgün eserler ortaya koydular. Bu projede, beni en çok mutlu eden ve gururlandıran da geleceğin yazarları ve şairlerimizin elinden yazmış oldukları kitapları almak ve okumak oldu." dedi.
Program Menteşe Şemsiana Anaokulu öğrencilerinin gösterisi, müzik öğretmenlerinin konseri ve ödül töreniyle devam etti. 
Ödül töreninde Okur Gezer Yazar Projesi kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışmasında ve Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.
Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi çerçevesinde yürüttükleri çalışmalarla "Çevre Dostu Okul Levhası" almaya hak kazanan 75 okula levhaları takdim edildi. Projelerde görev alan il ve ilçe koordinatörlerine belge takdimi gerçekleştirildi.

AdminAdmin