MİLAS
Giriş Tarihi : 21-08-2023 16:02

MİLAS'IN COĞRAFİ İŞARETLİ TEPSİ BÖREĞİ

MUĞLA'DA 169, AYDIN'DA 170 MAĞAZADA SATIŞTA.

MİLAS'IN COĞRAFİ İŞARETLİ TEPSİ BÖREĞİ

Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescili alınan Milas'ın geleneksel lezzetlerinden Milas tepsi böreğine çevrede ilgi giderek artıyor. Milas tepsi böreği, bir üretici firma aracılığıyla Muğla'da 169 mağazada satışa sunuluyor. Firma şimdi de Aydın'da anlaşma sağladığı 170 mağaza aracılığıyla Milas tepsi böreğini Aydınlılara ulaştıracak.

​Daha önceleri yalınızca evlerde tepsiler içinde pişirilerek yenilen ve çok çeşitli otlarla çökelek peyniri ve zeytinyağının harmanlanmasıyla oluşan içi nedeniyle otlu börek diye de adlandırılan Milas tepsi böreği şimdilerde bazı fırınlar ve üretici firmalar aracılığıyla üretilip pazarlanıyor. MİTSO tarafından coğrafi işaret alındıktan sonra Milas'taki birçok fırın Milas tepsi böreği yapıp satışa sunmaya başladı. Yiyenler tarafından çok beğenilen ve günden güne talebin hızla arttığı Milas tepsi böreğinin seri üretimine başlayan Milas İstikamet Fırını, Milas tepsi böreğini Muğla ilindeki 169 satış yerinde tüketiciye ulaştırmayı başardı. İstikamet Fırını işletmecisi Kürşat Akalın, ürettikleri böreğin Muğla'da çok büyük bir ilgi ile karşılanması nedeniyle çevre illere de açılmak için girişim başlattı. İlk adımda Aydın ilini hedef seçen Kürşat Akalın 170 mağaza ile Milas tepsi böreği pazarlaması için bağlantı kurdu.

​Milas tepsi böreğinin en önemli özelliğinin içine koyulan bol ve çok çeşitli otlar ve yöreye özgü çökelek peyniri ile zeytinyağı olduğunu anlatan Kürşat Akalın, ürünün piştikten sonra özelliğini kaybetmeden tüketiciye ulaştırılmasını sağlamak için çok özel bir ambalaj kullandıklarını da sözlerine ekledi.

​MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret eden İstikamet Fırını yöneticisi Kürşat Akalın Milas tepsi böreğine coğrafi işaret alarak tanıtımını sağladıkları için Özer'e teşekkür etti. Kürşat Akalın önceleri sadece Milas'ta tepsi böreği imalatı yaparken böreğin çok beğenilmesi üzerine çevreye açıldıklarını anlatarak "Börek o kadar çok beğeniliyor ki, adeta taleplere yetişemiyoruz. Milas'ta günlük olarak hazırladığımız Milas tepsi böreklerini özel ambalajlar içinde Muğla'da 169 mağazada tüketiciye ulaştırıyoruz. Şimdi ilk hedefimiz Aydın. Aydın'da yaptığımız girişimler sonucunda 170 mağaza ile anlaşma sağladık. Şimdi Milas tepsi böreğini Aydınlılara da günlük olarak ulaştıracağız. Talep, her geçen gün daha da artıyor. Biz de üretimimizi arttırma kararı aldık. 1700 metrekarelik yeni üretim yerimizle üretimimizi daha da arttıracağız. Çünkü talepler giderek artıyor" diye konuştu.

​MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer Milas'a özgü lezzetlerden Milas tepsi böreğinin coğrafi işaretinin alınmasıyla birlikte çok önemli bir pazar değeri kazandığını anlatarak "Önceleri bu çok özel böreğimiz sadece evlerde yapılıp, ev halkı tarafından yenilirdi. Biz coğrafi işaretini aldıktan sonra çok önemli bir pazar değeri kazandı" dedi. Milas tepsi böreğinin pazar değeri kazanmasında fırınların ve üretici firmaların çok önemli bir iş başardığını vurgulayan Reşit Özer, "Sizler sayesinde Milas tepsi böreğini Türkiye tanıyacak. Sizler üretim standartlarına uygun olarak hazırlayacağınız tepsi börekleri ile aynı zamanda Milas'a çok önemli bir ekonomik katıda bulunuyorsunuz. Bu anlamda siz değerli üretici firmalarımıza çok teşekkür ederim" diye konuştu.

AdminAdmin