MİLAS
Giriş Tarihi : 05-02-2024 20:29

Milas'ta Mahalle Sakinleri'nin İsyanı

Milas'ta Mahalle Sakinleri'nin İsyanı

Muğla'nın Milas ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan 1 Sodra Sokak ile 2 Sodra Sokak arasındaki bağlantı yolu, uzun yıllardır mahalle sakinleri tarafından kullanılmaktaydı. Ancak, bu yolun müteahhit firma tarafından kapatılarak bina inşaatına başlanmış. ve  yapılan kazı çalışmaları sırasında foseptik boruları hasar görmüş ve bölgede lağım kokularının yanı sıra çocuklar ve diğer canlılar için tehlike oluşturabilecek su birikintileri oluşmuş.

Mahalle sakinleri, kendi mağduriyetleri ve bölgede olası yangın, hastalık gibi acil durumlarda itfaiye, ambulans gibi yardım araçlarının geçiş yapamayacağı endişesi taşımaktalar. Belediyeye bu konudaki sorun 5 defa bildirilmesine rağmen herhangi bir önlem alınmamış ve söz konusu müteahhide herhangi bir yaptırım uygulanmadığı ifade ediliyor.

Mahalleli olarak, su, imar, ulaşım, kanalizasyon, çevre ve çevre sağlığı, temizlik, katı atık, itfaiye ve zabıta gibi acil yardım ve kurtarma hizmetlerinin öncelikli görevi olan yerel yönetim birimi Belediyeyi göreve davet etmekteyiz. Bu durumun acilen çözülmesi ve gerekli önlemlerin alınması için yetkililerin gereken adımları atmasını bekliyoruz.

AdminAdmin