YATAĞAN
Giriş Tarihi : 11-04-2023 05:17

Yatağan Keloğlu Deresi Islah Edilecek

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz'ün öncülüğünde, Dere Mahallesi'nde bulunan Keloğlu Deresi'nin ıslahı için önemli bir adım atıldı.

Yatağan Keloğlu Deresi Islah Edilecek

Yatağan Belediyesi ve DSİ Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu tarafından imzalanan sözleşme kapsamında, 1.700 metre U kesitli betonarme kanal ve 20 adet menfez yapılacak. 12 milyon 200 bin liralık yatırımın gerçekleştirileceği işin süresi ise 400 takvim iş günü olarak belirlendi.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, bakımı ile ilgili olacağını, "Hemşehrilerimizin verdiği bir sözü daha yerine getiriyoruz. Yatağan'ımıza 12 milyon liralık bir yatırımın daha kazandırılmasının mutluluğunu elde edebileceğini" söyledi. Keloğlu Deresi'nin ıslahının Yatağan'a hayırlı olmasını dileyen Toksöz, ilçe halkının daha sağlıklı ve güvenli bir yaşamı sürdürebilmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Islahın tamamlanmasıyla birlikte, Keloğlu Deresi'nin taşkın riskinin azaltılması ve suyun daha verimli bir şekilde kullanılması amaçlanıyor. Operasyonla birlikte ilçe halkının yaşam kalitesi artacak ve bölgedeki tarım faaliyetleri de olumlu etkilenecek. Bu önemli yatırımın ekonomiye katkı sağlaması da bekleniyor.

AdminAdmin