MİLAS
Giriş Tarihi : 13-06-2023 19:02

Yörüklerin Şenliğinin İlk Günü Renkli Geçti

Yörüklerin Şenliğinin İlk Günü Renkli Geçti


Milas Yörük – Türkmen Kültür Derneği tarafından organize edilen şenlik Türk Halk Müziği Korosu ve Orkestrası eşliğinde Türk Halk Müziği Gecesi ile başladı.
Milas Yörük – Türkmen Kültür Derneği tarafından organize edilen şenliğin ilk gün programı saat 21.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği Korosu ve Orkestrası eşliğinde Türk Halk Müziği Gecesi ile başladı.
Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, kurum amirleri ve vatandaşların ilgiyle takip ettiği program saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle başlayıp, Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş’in günün önem ve anlamını belirten konuşması ile devam etti.
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş yaptığı açılış konuşmasında Yörüklerin doğal afetler ve depremlerle ilgili geçmişten bugüne aldıkları önlemlere değinerek, doğadan uzaklaşan, çevreyi korumak yerine tahrip eden anlayışın her zaman felaketlerle karşılaşacağını belirtti. Kiriş; çözümün ise doğayla barışık, çevreyi korumaya dayalı, doğal ürünlere dayalı bir yaşam sistemi olduğunu vurguladı.
Kiriş’in konuşmasından sonra program kapsamında Sakarya Ortaokulu Çok Sesli Çocuk Korosu, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği üyesi Mustafa Kiriş, denetim kurulu başkanı Refik Bozkurt sahne aldı. Öğrencilerin ve dernek üyelerinin performansları izleyiciler tarafından beğeni topladı. Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş ile oğlu Alptuğ Kiriş’in davul şovu da geceye renk kattı.
Dibekdere İzzet Özcan Ortaokulu öğrencileri tarafından roman dans gösterisi, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Türk Halk Müziği Orkestrası, koro ekibi, Nuri Göçmen ve Zafer Özkan’ın sahne performansı ile gece son buldu.
Şenliğin ikinci günü etkinlikleri dernek binası önünden başlayarak yapılacak Temsili Yörük Göçü, akşamında ise Milas Amfi Tiyatro’da Toy Gecesi (Halk Oyunları Gecesi) ile son erecek.
Girişlerin ücretsiz olacağı gecenin sunuculuğunu Gülay Yılmaz’ın yapacağı gecede, sipsi ustası İsmail Peynirci, halk oyunları ekibi, Ezgi Sanat Merkezi yıldızlar halk oyunu ekibi, Muğla Yörük Obaları Derneği halk oyunu ekibi sahne alacak.

AdminAdmin