GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-01-2024 22:53   Güncelleme : 17-01-2024 23:01

Kaş’ta aşırı yağış! Bir camiyi su bastı, küçükbaş hayvanlar telef oldu.

Kaş’ta aşırı yağış! Bir camiyi su bastı, küçükbaş hayvanlar telef oldu.

Antalya’nın Kaş ilçesinde iki gündür etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.  

Kaş ilçesinde yağışlar etkili oldu. Kaş Belediyesi ekipleri, yoğun yağış sebebiyle tahribat yaşanan mahallelerde sahaya inerek, çalışmalar gerçekleştirdi.
Köylerde debisi yükselen derelere iş makineleriyle müdahale eden ekipler, kapanan yolları temizlerken, diğer taraftan mahsur kalan ve mağduriyet yaşayan vatandaşlara yardım elini uzattı.
Sarılar Mahallesi’nde bir ağılı su bastı, 7 küçükbaş hayvan telef oldu, digerleri ekipler tarafından kurtarıldı. Ahatlı Mahallesi’nde ise bir camiyi su bastı. Köy Camisi’nin zeminiyle  bazı eşyaları zarar gördü. Çayköy’de de bazı evleri su basarken, bazı araçlar sürüklendi. Kasaba-Ahatlı yolunda heyelan meydana geldi. 
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yağışların olumsuz etkilediği mahallelerde ekiplerle birlikte sahaya inerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Konuyla ilgili konuşan Başkan Mutlu Ulutaş, ilçede aşırı yağışların dere taşkınları ve sele neden olduğunu ifade etti.
Başkan Ulutaş, ilçedeki bir çok mahallede problemler oluştuğunu belirterek, “Kaş Belediyesi olarak, Fen İşleri, Zabıta, Temizlik, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, dünden bugüne sahada ve mahallelerimizde oluşan sıkıntıları çözümlemeye çalışıyor. 
En büyük sıkıntı, Ahatlı ve Çayköy mahallelerimizde. Ahatlı’da caminin içerisi sularla kaplı, temizlik çalışmaları yapılıyor. Bazı evlere ve seralara su girdi, kısmen zararlar var. Yollarda göçükler, köprülerin yanı sıra büzlerde sıkıntılar var. Sarılar’da bir ağılda küçükbaş hayvanlar telef oldu. 
Yerinde incelemeler yapıyoruz, ilgili kurumlarla beraber müştereken bu yaraları sarmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için rehabilite çalışmalarını hızlı şekilde sürdüreceğiz.” dedi.
 

AdminAdmin