KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 15-08-2023 15:09

Kazı Günlükleri Sergisi Açıldı

Kazı Günlükleri Sergisi Açıldı

Kazı Günlükleri Sergisi Açıldı

"Labraunda’nın Kazı Günlükleri” suluboya karikatür sergisi ziyarete açıldı.


Labraunda Kazı Ekibi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yüzüncü yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen sergi ziyarete açıldı.

 


14-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında Labraunda örenyerinde, açık olacak “Labraunda’nın Kazı Günlükleri” suluboya karikatür sergisi meraklılarını bekliyor.

 


“Labraunda’nın Kazı Günlükleri” başlıklı serginin konusu hem Labraunda arkeolojik alanı hem de burada yürütülen kazılar. Labraunda’nın tarihi ve arkeolojik kalıntılarının yanı sıra kazı ve kazıya katılanların yaşamına dikkat çekmek ve böylece bir kazı sezonu boyunca ortaya çıkan soru ve sorunları kamuoyuna duyurmak istedik. Sergimiz ayrıca kazıdan belgelemeye ve restorasyondan organizasyona kadar arkeologların çeşitli çalışmaları hakkında fikir vermeyi amaçlıyor.

 


Size farklı bir deneyim sunmayı amaçlayan Labraunda Kazı Ekibi, “Karikatürist Guillaume De Bats’nın 2019 ve 2021’deki ziyaretlerinde çizdiği ve kısa metinlerin eşlik ettiği 18 poster hazırladık. Böylelikle sizlerin de kazı sezonu deneyimini bizimle yaşamanızı istedik. Andron A Yapısında görüşmek üzere!” dedi.

AdminAdmin