MİLAS
Giriş Tarihi : 27-10-2023 11:58

Bu Camii Sadece Cuma Namazlarında Açılıyor!

Bu Camii Sadece Cuma Namazlarında Açılıyor!

Bu Camii Sadece Cuma Namazlarında Açılıyor!

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük Mahallesinde iki adet bulunan camilerin, biri 2006 yılında alınmış çürük raporlu, diğeri ise iskan ruhsatı alınmadığı için sadece Cuma Namazı saatleri açılan Güllük Mahallesi Yeni Camii.


Güllük Mahallesi sakinlerinin iddiasına göre eski cami diye adlandırdıkları caminin 2006 yılında üniversiteden gelen bir heyet tarafından çürük raporu verildiği için huzursuz olduklarını dile getirerek, mahallelerinde bulunan ikinci caminin ise 2022 yılında inşaatı bittiğini fakat bir türlü iskanı alınmadığı için Cuma günleri sadece Cuma Namazı saati açılan Güllük Yeni Caminin yetkililer tarafından iskanı alınarak hizmete girmesini istiyorlar.
Güllük Mahallesi sakinleri 2022 yılında inşaatı biten fakat hizmete girmeyen Yeni Camii’nin sadece Cuma Namazlarında değil, her gün beş vakit namazlarda açılarak hizmet vermesini yetkililerden istiyorlar.


Mahalle sakinleri; iskan ruhsatının verilmesi bu kadar zor mu olabilir? Milas Belediyesi bizi ve camimizi gözardı mı ediyor? Zaten bir avuç cemaatiz ibadetlerimizi çürük olan eski camimizde yapmaya devam ediyoruz ama burda yeni bir camimiz varken hak mı bu? Diyerek tepki oklarını Milas Belediyesine doğrultmuş durumdalar.
Milas Medya ailesi olarak sorumlu, sorumsuz tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz ve Güllük Yeni Camii’nin bir an önce gerekli işlemlerinin yapılarak iskan ruhsatının verilerek ibadete açılmasını Güllük halkı adına istiyoruz.

AdminAdmin