SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 08-03-2024 18:09

AKDENİZLİ “KADINLARIMIZ SADECE YILIN BİR GÜNÜ ANILMAMALI”

AKDENİZLİ “KADINLARIMIZ SADECE YILIN BİR GÜNÜ ANILMAMALI”

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
AKDENİZLİ “KADINLARIMIZ SADECE YILIN BİR GÜNÜ ANILMAMALI”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Kadınlarımız; iş hayatı, eğitim, sağlık, yasama, yürütme ve yargıya varıncaya kadar her alanda üstlendiği görevi başarıyla yerine getirmişlerdir. Kadınlarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük roller üstlenmişler ve ülkemizin simgesi ve Cumhuriyet'in en büyük teminatı olmuşlardır.” dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Kadınların yılda sadece bir defa anılmamaları savunan başkan Akdenizli, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Dünya Kadınlar Günü, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olmuştur. Bugün gelinen noktada kadınlarımız; iş hayatı, eğitim, sağlık, yasama, yürütme ve yargıya varıncaya kadar her alanda üstlendiği görevi başarıyla yerine getirmişlerdir. Kadınlarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük roller üstlenmişler ve ülkemizin simgesi ve Cumhuriyet’in en büyük teminatı olmuşlardır. İslam dini ile birlikte kadın toplumda hak ettiği değeri almıştır. Kadınlara karşı gösterilecek tavırda bizim için en güzel örnek Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’dir. Peygamberimiz, kadınlara karşı her daim güler yüzlü olmuş, onlara sevgi ve saygı göstermiştir. 
Her imkânda “Kadınlara hak ettiği değeri vermek inancımızın bize emridir” diyen Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi temel politikamız haline getirmiştir.
Bu amaçla 2011 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızı kurmuş, son 21 yıl içinde de kadına yönelik her türlü ayrımcılığın önüne geçmek amacıyla çok sayıda reform ve düzenlemeleri hayata geçirerek kadınlara verdiği değeri ortaya koymuştur. Nitekim şu anda Anayasa ve Medeni Kanun'da yapılan düzenlemelerle genel anlamda kadına karşı ayrımcılığın önüne geçilmiştir.
Günümüzde de ülkemizde kadınlarla ilgili çeşitli yasal düzenlemeler yapılarak, kadın hakları ve şiddet konusunda önemli mesafeler kat edilmiştir. Kadına şiddetin ne İslam’da ne de insanlıkta yeri yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm şehit anneleri ve eşleri olmak üzere; yaşamın her anında her türlü fedakârlıkta bulunan, yokluğumuzu ve sıkıntılarımızı paylaşan, her zaman yanımızda olan tüm fedakâr kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

AdminAdmin