YATAĞAN
Giriş Tarihi : 05-04-2023 11:02

Yatağan’da OZM ve Koruma Eğitimi...

Yatağan’da OZM ve Koruma Eğitimi...



Yatağan orman" class="taglink" title="Orman Haberleri">Orman İşletme Müdürlüğünde orman zararlılarıyla mücadele ve koruma konusunda hizmet içi eğitim semineri düzenlendi. 
Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde OZM Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilecek hizmet içi eğitim seminerleri başladı. 12 İşletme Müdürlüğü personeline yönelik yapılacak eğitimlerin ilki Yatağan orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirildi.
 4 Nisan Salı günü yapılan eğitimde ozm, koruma, 293 ve 305 sayılı tebliğ hakkında bilgilendirmeler düzenlendi. Yatağan’daki eğitime Milas ve Yatağan işletmelerinde görevli işletme şefleri ile orman muhafaza memurları katıldı. 
Eğitimde; 293 sayılı tebliğ kapsamında, Damga Yönetmeliği, Orman Ürünlerine Verilecek Taşıma Belgelerine Ait Yönetmelik, Silah Taşıma, Orman Koruma (Orman Suçları, TKE çalışma programları, suç tutanağı tanzimi), otlatma, arama ve el koyma, infazlar, 7064 sayılı Orman Suçlarıyla ilgili tamim ile 305 sayılı orman bitkisi ve bitkisel ürünlere arız olan zararlı organizmalardan ibre ve yapraklarda zarar yapan zararlı böcek ile kabuk böcekleri konularında eğitim verildi.
Bölge Müdür Yardımcısı Özgür Cılız koordinesinde yapılan eğitimler OZM Şube Müdürü Mehmet Hayri İlhan ve Şube Müdürlüğü mühendisi Önder Barut tarafından veriliyor. Yatağan Orman İşletme Müdürü Beril Öztürk, Milas İşletme Müdür yardımcısı Mustafa Kurşunluğlu ve kurum avukatı Nazlıcan Ülvan’da seminere katıldı. 
OZM ve Koruma semineriyle birlikte Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce eğitim gerçekleştirildi. OYM Şube Müdürü Fedai Erdemli ve Şube Mühendisi Mehmet Oruç tarafından işletme şefleri ve orman muhafaza memurlarına orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesi konularında eğitim verildi.

AdminAdmin