TARIM
Giriş Tarihi : 16-11-2023 15:40

Zeytincilik Yüz Güldürüyor

Zeytincilik Yüz Güldürüyor


Muğla genelinde zeytin hasat dönemi, farklı ilçelerde turlar ve şenlikler ile aralıksız sürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, ''Ürettikleri yüksek kaliteli zeytin ve zeytinyağı ile dünyada bir çok yarışmadan altın madalya ile dönen başarı hikayeleri, geleceğin agro turizm rotası olmaya hazırlanan Muğla'mıza çok yakışıyor'' dedi. 
Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı üretiminde önemli bir yere sahip olan Muğla'da zeytin hasat dönemi devam ediyor. Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerinde düzenlenen hasat şenliklerine gösterilen yoğun ilgi, Muğla’nın kırsal turizm potansiyelini gözler önüne sererken, zeytin ve zeytinyağı turizminin de giderek popülerlik kazandığını ortaya koyuyor. 
İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üretilen zeytin ve zeytinyağının her geçen yıl artan kalitesi ile değer kazandığını belirterek, ''Muğla, artık zeytin ve zeytinyağında lider konuma ulaştı. Son dört yılda 'zeytinin yeytinyağına kayıpsız ve kaliteli yolculuğu',  'Zeytinlerde verimsizliğin tespiti ve giderilmesi' gibi projeleri adım adım hayata geçirdik. Üreticiler için erken uyarı sistemleri oluşturduk. Kaliteli zeytinyağı üretimini teşvik etmek amacıyla her yıl Zeytinyağı Kalite Yarışması düzenliyoruz. Hedefimiz, Muğla zeytinciliğini geliştirerek layık olduğu noktaya ulaştırmak ve yüksek kaliteli zeytinyağı üretimini teşvik ederek markalı ürünlerin kalite sürekliliğini sağlamaktı. Projelerimizin çıktılarını görmekten mutluyuz. Ürettikleri yüksek kaliteli zeytin ve zeytinyağı ile dünya çapında pek çok yarışmadan altın madalya ile dönen başarı hikayeleri, geleceğin agro turizm rotası olmaya hazırlanan Muğla'mıza çok yakışıyor. Kaliteli üretime yönelik projelerimizin meyvelerini topluyor, projelerin sonucunda da Muğla’mıza kazandırdığımız yeni markaların başarılarını gurur ve mutlulukla izliyoruz'' dedi.

AdminAdmin