EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-01-2024 19:13

Gabar Dağı’ndaki petrol üretimi 30 bin varile ulaştı

Gabar Dağı’ndaki petrol üretimi 30 bin varile ulaştı

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar Dağı’nda incelemelerde bulundu. Açıklamada bulunan Bayraktar, Gabar Dağı’ndaki petrol üretimi 30 bin varile ulaştığını kaydetti.

Daha önce terörle anılan bir bölge olan Gabar Dağı’nın petrol  üretiminde öncü olacağını dile getiren Bayraktar, şu ifadelere yer verdi:

“Gabar ve Şırnak bu bölge biliyorsunuz terörle anılan bir bölgeydi. Yıllarca buralarda terör kol gezdi ve halkımıza huzur vermedi. Binlerce cana mal oldu ama bugün burada bu topraklarda Şırnak’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük karadaki keşfini yaptık 2021 yılında ve çok kısa bir süre içerisinde buradaki üretimi bugün itibariyle 30 bin varile çıkardık.”

Türkiye’nin bir numaralı petrol şehri olacak

2024 Yılı sonuna kadar 100 bin varil üretim hedefi olduğunu açıklayan Bayraktar, “Şırnak Türkiye’nin en büyük petrol üreten ili halini görecek ve 2024 yılı sonuna geldiğimizde yani 100 bin varil üretim hedefine geldiğimizde de açık ara Türkiye’nin bir numaralı petrol şehri olacak. İnşallah Kato Dağı’nda, Cüdi Dağı’nda artık rüzgar santralleri olacak. Dolayısıyla adeta bir enerji üssü haline gelmiş bir Şırnak’ı hedefliyoruz. Bunun en önemli projelerinden bir tanesi tabii ki Dabar’daki petrol. Bugün bu sahalarda 30 civarında kuyu açtık. 23 kuyudan şu anda üretim yapıyoruz. Biz Türkiye’de ülkemizin ihtiyacı olan petrol ve doğal gazı nerede varsa onu bulmak için çalışmalarımıza ve gayretlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin