MİLAS
Giriş Tarihi : 03-01-2024 18:22

İkizköylüler Yeni Yılı Akbelen’deki Nöbet Alanında Karşıladı

İkizköylüler Yeni Yılı Akbelen’deki Nöbet Alanında Karşıladı


Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı için termik santrallere karşı mücadele eden İkizköylüler, yeni yılı nöbet alanında karşıladı.
Milas’a bağlı İkizköy Mahallesi’nde Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlamak amacıyla maden sahası açılmasına engel olmak isteyen çevreciler ve bölge halkı, 2024'e Akbelen’deki nöbet alanında bulunan çadırda girdi.
İkizköylü Nejla Işık, "Biz bu mücadeleyi bırakmadık, bırakmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Ne Akbelen'i ne de İkizköy'ü madene vermeyeceğiz" diye konuştu.
Nejla Işık, şunları söyledi:
"Bizler İkizköy’de Akbelen'de tam 4 senedir Akbelen için, İkizköy için, dağımız, taşımız, toprağımız, vatanımız için mücadele ediyoruz, direniyoruz, nöbet tutuyoruz. 2023'te canımızdan can gitse de kolumuzu, bacağımızı kesseler de Akbelen'i yıksalar da, yangın yerine getirseler de biz bu topraklardan da Akbelen'den de vazgeçmiyoruz. İyiliğimizle, sevgimizle, birbirimize duyduğumuz destek ve dayanışmayla, yine burada nöbet alanında 2024'e saatler kala yine bir aradayız. Biz bu mücadeleyi bırakmadık, bırakmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Ne Akbelen'i ne de İkizköy'ü madene vermeyeceğiz. Bu maden duruncaya kadar biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Her yer Akbelen, her yer direniş." ifadelerinde bulundu.

AdminAdmin