SİYASET
Giriş Tarihi : 13-02-2024 12:09

CHP Milletvekili Gürsel Tekin’ den istifa

CHP Milletvekili Gürsel Tekin’ den istifa

 

 

Gürsel Tekin sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini ve bundan üzüntü duyduğunu duyurdu. Uğruna hayatını adadığı ilkeler için çalışmaya devam edeceğini ifade eden Tekin şu ifadelere yer verdi:

Aziz milletime ve yol arkadaşlarına, Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkelerinin tüzük ve programı yer alıyor. Ne yazık ki geçen zamanda CHP’nin çağdaş uyum sağlaması, Türkiye’de iktidar olma ve halka hizmet etme amacına sahip Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştırılmış, hiçbir objektif koşulmamış, liyakat ve ehliyetin yoktu.

Parti içi hemşericilik, gruplaşma, takımlaşma ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı, Partiye emek veren, partinin iktidar olması için çalışan insanların dışlandığı, Türkiye’de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin yeğ tutulduğu, Parti hukukunun ve partimiz emekçilerinin haklarının yok sayıldığı, Genel Merkezin kendi açıkladığı kural ve talimatlara bile uymadığı, parti hukukuna ve açıklamalara güvenerek emek sarf eden insanların emeklerinin nefesi kesildi.

İdeoloji, ilke veya düşünceler ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap – çavuş, eş, dost, akrabalık ilişkilerinin her durumda mevcut olduğu bir yapı haline dönüşmüştür. Partinin makamında görevi alma onuruna erişmiş, her zaman herkesin içinde Türkiye’de iktidar için çalışmakta olduğum için ortaya çıkan bu tablo acı ve üzüntü vericidir. Bu nedenle, Gençlik yıllarımdan beri hayatımdaki adayım, ilkelerini kalbime mühürlediğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden yine inandığım, uğruna yaşadığım ilkeler kurallı bunu ve mevcut yapıda çalışma imkanım kalmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum. Uğruna hayatımdaki adam ilkeler için çalışmaya devam ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururum.”

AdminAdmin