FETHİYE
Giriş Tarihi : 26-06-2023 10:40

Fethiye’ye 130 Bin Araç Giriş Yaptı

Fethiye’ye 130 Bin Araç Giriş Yaptı


9 günlük Kurban Bayramı tatili yerli ve yabancı tatilcilerin Fethiye’ye  ilgisi sahillerde yoğunluk oluşturdu. Havanın 36, deniz suyu sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü Fethiye sahillerinde tatilciler, deniz, güneş ve kumun keyfini çıkardı. Tatilin ilk iki gününde Fethiye-Ölüdeniz yolunda yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. 2 günden yaklaşık 130 bin araç girişi oldu.
Kurban Bayramı tatili ile birlikte, özellikle tatil bölgelerinde yoğun araç kuyrukları oluştu. Dünyaca ünlü tatil merkezine giden yoldaki kavşaklarda jandarma ekipleri önlem aldı. Zaman zaman duran trafikteki akış, kolluk kuvvetlerince kontrolü olarak sağlandı. Uzun süre kuyrukta beklemeyi istemeyen bazı tatilciler de yürüyerek denize ulaşmaya çalıştı. Tatilcilerin deniz kenarlarına akın etmesiyle Fethiye sokakları ise boş kaldı.
ÖLÜDENİZ SAHİLİ DOLDU
Ölüdeniz'deki Kumburnu ve Belcekız plajlarında ise yoğunluk yaşandı. Sıcaktan bunalan tatilciler, Ölüdeniz'in turkuaz suyunda serinledi.
Macera tutkunu tatilciler ise Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yaparak eşsiz Ölüdeniz manzarasını kuş bakışı seyretti.
Bakanlar Kurulu kararı ile Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından Fethiye'de yoğunluk beklentisi oluşmuştu.
Ölüdeniz Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten “  Ölüdeniz’de bayram yoğunluğu başladı. Oteller doluluk oranları yüzde yüze ulaştı. Ölüdeniz’de bayramlarda ve yoğun sezonda trafik sıkıntısı yaşıyoruz. Gidiş-geliş trafik tıkanıyor. Bu sorunumuz halen devam ediyor. Sorunun çözülmesi için alternatif bir yola ihtiyacımız var” dedi.

AdminAdmin