GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-09-2023 12:54

MİT, PKK Münbiç Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi

MİT, PKK Münbiç Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi

MİT, PKK Münbiç Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi

MİT, YPG/YPJ’nin Münbiç Eyaleti Genel Sorumlusu Sara/Şervin Derik kod Uman DERVİŞ’i Suriye/Münbiç’te gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi. Şervin Derik kod Uman DERVİŞ, aynı zamanda PKK’nın Türkiye’de metropollerde eylemler gerçekleştirmek üzere kurduğu PKK/Şehit Salih Metropol Birimi Sorumlularındandı. U.DERVİŞ, Suriye’den Türkiye’ye yönelik gerçekleştirilmesi planlanan eylemleri organize ediyordu.

 

MİT, YPG/YPJ’ye Nefes Aldırmıyor

Şervin Derik kod Uman DERVİŞ, Münbiç Genel Sorumlusu olması itibarıyla Münbiç sınırında yer alan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerinde görev yapan güvenlik güçlerimize yönelik eylemlerin talimatını veren örgüt mensubuydu. Bununla birlikte örgütün Türkiye’de metropollerde eylem gerçekleştirmek üzere yetiştirdiği kadrolardan Suriye’de bulunanların da sorumluluğu doğrudan U.DERVİŞ’e bağlıydı ve son dönemde Türkiye’ye yönelik eylemselliği arttırmak için her fırsatı deniyorlardı.

Şervin Derik kod U.DERVİŞ, Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirdiği eylemler ve Türkiye’de eylem yapmak için eğitilen teröristleri komuta ettiği gerekçesi ile MİT’in hedef listesine dâhil edildi. MİT, U.DERVİŞ’in etkisiz hale getirilmesi için saha ajanlarına talimat verdi ve Münbiç’te bulunan U.DERVİŞ’in yeri tespit edildi. Bilahare MİT, gerçekleştirdiği operasyonla, U.DERVİŞ’i, korumaları ile birlikte etkisiz hale getirdi.

 

Şervin Derik kod Uman DERVİŞ Kimdir?

Sara/Şervin Derik/Şervin Serdar kod isimlerini kullanan Uman DERVİŞ, örgütün kırsal kadrolarına 1998 yılında katılmış olup PKK/KCK içerisinde özel güç birimine seçilerek suikast, sabotaj, bomba yapımı gibi kapsamlı askeri eğitimler almıştı. 1998-2014 yılları arasında Irak’ta farklı alanlarda sorumlu düzeyde görevler üstlenmiş ve PKK’nın şehir eylemlerini organize eden Şehit Salih Metropol Birimi’nde sorumlu düzeyde faaliyet yürütmeye başlamıştı. 2014 yılında ise Gare’de Suriye’den Irak’a aktarılan örgüt mensuplarının aktarımı ve askeri eğitimleri akabinde Suriye’ye dönüşlerini organize etmişti.

Şehirde gizlenme eğitimleri alan Şervin Derik 2015 yılında Türkiye’ye gelerek İzmir’de örgütsel faaliyetler yürütüp tekrar Suriye’ye kaçmıştı. 2015-2016 yıllarında YPG adına Avrupa’ya giderek bazı ülkelerin yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştiren Şervin Derik 2019-2021 yıllarında Irak’ta örgüt mensuplarının eğitimlerini organize etmişti. 2021 yılında ise Suriye’ye geçerek YPG istihbaratının dış ilişkiler sorumlusu olmuş ve akabinde Münbiç Eyaleti Genel Sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başlamıştı.

Örgütte bulunduğu süre zarfında çeşitli görevler üstlenmesine karşın metropol eylemlerini organize eden birimdeki görevinden hiç ayrılmamış ve örgütte görev yürüttüğü yerlerde beraberindeki örgüt mensuplarından özel seçtiği teröristleri Türkiye’ye eylem gerçekleştirmek üzere bizzat eğitmeye devam etmişti.

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

AdminAdmin