MUĞLA
Giriş Tarihi : 22-08-2023 15:36

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıkları Değerlendirdi

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıkları Değerlendirdi

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıkları Değerlendirdi

2023-2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü çalacak ilk ders zili ile başlayacak. Okulların yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ve yapılan çalışmalar Muğla Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen Eğitim Yöneticileri Toplantısında değerlendirildi.

Okulların açılmasına sayılı günler kala Muğla genelinde okulların hazırlıkları hummalı bir şekilde devam ediyor. İlçelerde yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda İl Müdürü Emre Çay, ilçe milli eğitim müdürleri, il müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile bir araya geldi.

İl Müdürü Emre Çay başkanlığında gerçekleştirilen eğitim yöneticileri toplantısı, bir önceki eğitim öğretim yılının genel bir değerlendirilmesiyle başladı. İl Müdürü Emre Çay, Milli Eğitim Bakanlığının politikaları çerçevesinde 2022-2023 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen faaliyetler ve proje çalışmalarının genel bir değerlendirmesini yaparak başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirtti.

 

 

Yeni başlayacak olan eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında birçok konu başlığının görüşüldüğü toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanılarak gönderilen ücretsiz ders kitaplarının dağıtımına devam edildiği belirtildi. Okulların başladığı ilk gün, öğrencilerin masalarında ücretsiz ders kitaplarının her yıl olduğu gibi bu yıl da hazır bulunacağı vurgulandı.

Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin eğitime erişimlerini güvenli bir şekilde sağlamak adına gerekli usul ve esasların ve ihale durumlarının görüşüldüğü toplantıda, ilçelerin taşımalı eğitimdeki son durumu aktarıldı. Muğla'da 2023 yılı eğitim yatırımları, onarım ve deprem güçlendirme projeleri ile ilgili çalışmaların sunumu yapıldı.

İl Müdürü Emre Çay, okulların eğitim öğretime hazır hale gelmesi için yapılan planlamaların ve çalışmaların titizlikle yürütülmesinden ve gayretlerinden dolayı tüm eğitim yöneticilerine teşekkür ederek 2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ücretsiz ders kitaplarının dağıtımından taşımalı eğitim planlamasına, projelerden eğitim yatırımlarına farklı başlıkların görüşüldüğü toplantı, iyi dilek ve temennilerle son buldu.

AdminAdmin