SİYASET
Giriş Tarihi : 21-11-2023 15:44

Vali Akbıyık Menteşe Anadolu Lisesini Ziyaret Etti

Vali Akbıyık Menteşe Anadolu Lisesini Ziyaret Etti

Muğla Valisi İdris Akbıyık, ara tatil dönüşünün ilk ders gününde, Menteşe Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Hayırsever tarafından okula kazandırılan laboratuvarın açılışını gerçekleştiren Vali İdris Akbıyık, Bir Kitap Bir İnsan Projesi çerçevesinde öğrencilere kitap dağıttı. 
2023-2024 eğitim öğretim yılının 9 günlük ilk ara tatilinin ardından okullarda ders zili yeniden çaldı. Muğla Valisi İdris Akbıyık, ara tatil sonrasının ilk ders gününde İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay eşliğinde Menteşe Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.
Hayırsever Tarafından Yaptırılan Laboratuvarın Açılışı Gerçekleştirildi
Menteşe Anadolu Lisesinde, Hayırsever Doç. Dr. Mehmet Altıparmak tarafından kazandırılan biyoloji laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen açılışa İl Müdürümüz Emre Çay, Hayırsever Doç. Dr. Mehmet Altıparmak ve eşi Doç. Dr. Başak Altıparmak, il/ilçe yöneticileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kurdele kesimi öncesinde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. Mehmet Altıparmak'ın kısa bir özgeçmişi okundu. Vali İdris Akbıyık hayırseverimize çiçek ve plaket takdim ederek "En hayırlı yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Değerli katkılarından dolayı, hayırseverimize çok teşekkür ediyorum. Laboratuvarımız öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun." dedi. Kurdele kesimi sonrasında Vali Akbıyık, biyoloji laboratuvarında incelemede bulunarak öğrencilerle sohbet etti.
Sınıflar ve Atölyeler Ziyaret Edildi
Vali İdris Akbıyık, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla baştan sona yenilenen okulda, bir dizi incelemelerde bulundu. Okulda sınıfları ve atölyeleri ziyaret eden Vali Akbıyık, resim atölyesinde resim yapan öğrencilerin çalışmalarına eşlik etti. Müzik atölyesinde ise öğrenciler ve müzik öğretmenleri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Bir Kitap Bir İnsan Projesi Kapsamında Öğrencilere Kitap Hediye Edildi
Sınıfları ziyaret eden Vali İdris Akbıyık, yeni eğitim öğretim yılında Muğla Valiliği tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde il genelinde yürütülmeye başlayan "Bir Kitap Bir İnsan" projesi çerçevesinde öğrencilere kitap hediye etti. Vali Akbıyık, okuma kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla Muğla Valiliği tarafından hayata geçirilen Bir Kitap Bir İnsan projesiyle aynı zamanda teknoloji bağımlılığını da azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Öğrencilere kitap hediye eden Vali İdris Akbıyık, öğrencilerle birlikte okuma etkinliği gerçekleştirdi.
Öğretmenler odasını ziyaret eden Vali İdris Akbıyık, okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlerle sohbet eden Vali Akbıyık, yeni eğitim öğretim döneminde öğretmenlere çalışmalarında başarılar diledi.

AdminAdmin