MUĞLA
Giriş Tarihi : 12-10-2023 21:07

SGK İSTİHDAM TEŞVİKLERİNİ ANLATTI

SGK İSTİHDAM TEŞVİKLERİNİ ANLATTI

 

Muğla SGK İl Müdürlüğü tarafından MUTSO Üyelerine  2023 yılı Bilgilendirme ve Rehberlik Programı kapsamında seminer düzenlendi.
Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) iş birliğinde 2023 yılı Bilgilendirme ve Rehberlik Programı kapsamında seminer gerçekleştirildi. 11 Ekim Çarşamba günü MUTSO ev sahipliğinde düzenlenen seminere, SGK Muğla İl Müdürü  Özkan Arslan, MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile oda üyeleri katıldı.
Seminerin açılışında konuşma yapan MUTSO Başkanı Karakuş: “Kayıt dışı istihdam ve yabancı çalışanların sosyal hakları konuları, ülkemiz ekonomisi için önemli bir sorun.  İşverenlerimizin bu konulardaki yasal mevzuatı bilmesi, bu sorunların önüne geçilmesinde önemli bir basamak.  İçinde bulunduğumuz ekonomik konjektürde Kobilerimiz pek çok alanda zorlanıyor. Bu zorlanmaları kolaylaştırma noktasında her bilgi önem arz ediyor. Özellikle istihdama harcanan para, göz önünde bulundurulduğunda, istihdam teşvikleri gibi konular reelde son derece fayda sağlayıcı olacaktır.  Bilgilendirme sunumunun ardından reel de yaşadığınız sorunları iletmeniz, sorunların temelinin anlaşılması ve yapılabileceklerin aktarılması amacıyla önem taşımaktadır.” ifadelerine yer verdi. 
Başkan Karakuş’un ardından  SGK Muğla İl Müdürü Özkan Arslan,  kayıt dışı istihdamın sakıncaları, istihdam teşvikleri, işveren yükümlülükleri, yabancı çalışanların sosyal güvenlik hakları ve çalışma izinleri konularında mevzuat kapsamında bilgilendirme yaptı. 
Seminer, soru, görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

AdminAdmin