EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-02-2024 17:43

İkinci Yarıyıl ‘Okul Güvenliği’ Masaya Yatırıldı

İkinci Yarıyıl ‘Okul Güvenliği’ Masaya Yatırıldı


2023-2024 Eğitim-Öğretim ikinci yarıyılı öncesi Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş  başkanlığında ''Okul Güvenliği Toplantısı'' toplantısında alınacak önleyici tedbirler görüşüldü.
Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, toplantıda çocukların daha iyi, daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmesi, tüm kötü alışkanlıklardan korunması ve uzak tutulması için aldıkları tedbirlere ek ilave tedbirleri değerlendirdiklerini açıkladı. 
Ertaş, “Eğitim birinci meselemiz. Çocuklarımızda en değerli varlıklarımız. Olaya böyle bakıp, böyle takip ediyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek hem vatandaşlık hem de insanlık görevi olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda ilgili tüm kurumlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakta ve denetimler sıkı bir şekilde yürütülmektedir” dedi. 
Toplantıda; 2023-2024 eğitim-öğretim ikinci yarıyılının 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin huzur ve güven ortamı içerisinde eğitimlerini sürdürebilmesi, okul çevrelerinde ve trafikte güvenliğin sağlanması konusunda ilave tedbirler görüşüldü.
Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından yapılan sunumda, il genelinde 838 resmi ve özel okulda 167 bin 13 öğrencinin ikinci yarıyılında eğitim öğretime başlayacağı belirtildi. Ayrıca okulların ve öğrencilerin güvenliği, bağımlılıkla mücadele, okul güvenlik kameralarının kent güvenlik yönetim sistemine entegre edilmesi, eğitim kalitesinin arttırılması, okul servis araçlarının ve internet kafelerin denetimi, okul sağlığı ve kantin denetimleri gibi konularda alınan ilave tedbirler ile paydaş kurumlarla yürütülecek ortak çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

AdminAdmin